Gaisīgie citronu groziņi

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

CITRONU KRĒMAM

3 olas

150 g cukura

sula un miziņa no 2 citroniem

50 g auksta sviesta

MĪKLAI

4 olas

100 g citronu krēma

miziņa no 1 citrona

100 g kviešu miltu

120 g kausēta sviesta

300 g iebiezinātā piena

250 ml piena

pūdercukurs formiņu kaisīšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo citronu krēmu. Mazā katliņā liek visas sastāvdaļas, izņemot sviestu. Nepārtraukti maisot, karsē uz vidējas uguns. Karsē vismaz 10 minūtes un, kad krēms sāk biezēt, maisa aktīvāk. Kad krēms šķiet sabiezējis, noņem no uguns, pievieno pa karotei sviesta un iesmaisa. Atdzesē. No šī daudzuma sanāks burciņa krēma, puse nepieciešama groziņiem, otru pusi var izmantot pasniegšanai vai atlikt pankūkām, vafelēm, kūkām u. c. gardumiem.
  2. Bļodā liek olu dzeltenumus (baltumus liek atsevišķā bļodā) ar citronu krēmu un saputo. Tad pievieno citronu miziņu, miltus un samaisa viendabīgā masā. Pievieno kausēto sviestu un iemaisa, tad iebiezināto pienu, un visu kārtīgi samaisa.
  3. Saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā masā.
  4. Mafinu pannu ietauko un izbārsta ar pūdercukuru (lai pēc tam vieglāk izņemt). Lej katrā formā mīklu gandrīz līdz pašai malai.
  5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj tiem nedaudz atdzist. Pasniedz ar citronu krēmu vai bauda tāpat siltus.

Komentāri: