Pavlova karstā gaisa friterī

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

Bezē pamatnei:

  • 200g pūdercukura
  • 4 olu baltumi
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • nedaudz sviesta pamatnes ietaukošanai
  • cepamais papīrs

Krēmam:

  • 250ml 35% saldā krējuma
  • 100g maskarpones siera
  • 2-4 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C.
  2. Plātni izklāj ar cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk apkārt līniju, lai būtu vieglāk veidot kūkas formu. Papīru apgriež ar zīmējumu uz leju. Apli ieziež ar sviestu.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus, tiem pievienojot šķipsniņu sāls. Kad baltumi ir kļuvuši putaini un tik stingri, ka tie neslīd lauka no otrādi apgriezta trauka, pakāpeniski, pa vienai karotei, pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citrona sulu. Sakuļ stingrās putās.
  4. Ar karoti liek olbaltuma masu aplī. Ap ārējo malu veido nelielu valnīti – “Pavlovas” baletsvārciņu krokas – tā, lai vidus daļa būtu zemāka un to varētu piepildīt ar krēmu.
  5. Bezē pamatni liek cepties kartā gaisa friterī 100°C, un cep 1 stundu (vai 1 stundu un 15 minūtes). Uzmana, lai bezē pamatne nekļūst brūna. Ja nepieciešams, temperatūru samazina. Gatavai pamatnei jābūt kraukšķīgai no ārpuses, bet iekšpusē – mīkstai, līdzīgai putna pienam.
  6. Gatavo pamatni atstāj līdz tā pilnībā atdzisusi.
  7. Saldo krējumu ar pūdercukuru sakuļ stingrās putās. Iecilā maskarpones sieru. Sarīvē nedaudz citrona miziņu.
  8. Pamatnes vidu pilda ar krēmu.
  9. Pārber ar ogām pēc izvēles.

Komentāri: