Ilze ir enerģijas bomba! Vai viņa vispār kādreiz pamostas sliktā noskaņojumā? Brīnišķīgs cilvēks ar radošu fantāziju un garšīgiem smiekliem. Viņa bieži ir mūsu labā roka un izpalīdzīgais rūķis dažādos projektos, kā arī viena no atsaucīgākajām autorēm, kurai vislabāk patīk cept kūkas.
Pavlova karstā gaisa friterī
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
Bezē pamatnei:
200g pūdercukura
4 olu baltumi
šķipsniņa sāls
1 tējkarote citrona sulas
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
nedaudz sviesta pamatnes ietaukošanai
cepamais papīrs
Krēmam:
250ml 35% saldā krējuma
100g maskarpones siera
2-4 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C.
Plātni izklāj ar cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk apkārt līniju, lai būtu vieglāk veidot kūkas formu. Papīru apgriež ar zīmējumu uz leju. Apli ieziež ar sviestu.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus, tiem pievienojot šķipsniņu sāls. Kad baltumi ir kļuvuši putaini un tik stingri, ka tie neslīd lauka no otrādi apgriezta trauka, pakāpeniski, pa vienai karotei, pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citrona sulu. Sakuļ stingrās putās.
Ar karoti liek olbaltuma masu aplī. Ap ārējo malu veido nelielu valnīti – “Pavlovas” baletsvārciņu krokas – tā, lai vidus daļa būtu zemāka un to varētu piepildīt ar krēmu.
Bezē pamatni liek cepties kartā gaisa friterī 100°C, un cep 1 stundu (vai 1 stundu un 15 minūtes). Uzmana, lai bezē pamatne nekļūst brūna. Ja nepieciešams, temperatūru samazina. Gatavai pamatnei jābūt kraukšķīgai no ārpuses, bet iekšpusē – mīkstai, līdzīgai putna pienam.
Gatavo pamatni atstāj līdz tā pilnībā atdzisusi.
Saldo krējumu ar pūdercukuru sakuļ stingrās putās. Iecilā maskarpones sieru. Sarīvē nedaudz citrona miziņu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: