Tunča tostada ar olu

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

1 bundžiņa tunča eļļā
3 avokado
3 tortiljas plāksnes
3 tējkarotes eļļas cepšanai
buntīte diļļu
½ svaigā gurķa
sula no ½ citrona
5 ēdamkarotes majonēzes
6 lauku olas
sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Tortiljas plāksnes no abām pusēm apcep nelielā taukvielu daudzumā, līdz tās paliek kraukšķīgas un zeltainas. Noliek uz salvetes, lai notek liekās taukvielas.
  2. Majonēzi sajauc ar sakapātām dillēm un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Olas liek vārīties karstā ūdenī 6 minūtes, pēc tam atdzesē aukstā ūdenī un noloba.
  4. Avokado sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi ar mizojamo nazi sagriež plānās strēmelēs.
  5. Uz ceptajām tortiljas plāksnēm smērē majonēzes mērci, pāri kārto avokado šķēlītes un gurķa strēmeles, pāri liek tunča gabaliņus un ceturtdaļās vai uz pusēm sagrieztas olas. Olām pārber pāri citronpiparus.

 

Šo ēdienu var arī pagatavot kā tunča salātus, visu smalki sagriežot kubiņos un sajaucot, un ēst kopā ar kraukšķīgajām tortiljas plāksnēm.