TUNČA SALĀTI AR MĀJĀS GATAVOTU MAJONĒZI

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

2 selerijas kāti
200 g tunča savā sulā
2 vidēja izmēra avokado
1 svaigais garais gurķis
šķipsniņa citronpiparu
šķipsniņa sāls
1 laima sula

MAJONĒZEI
1 lauku ola
½ ēdamkarotes sinepju ar graudiņiem
½ tējkarotes medus
1 laima sula
200 ml Gallo late harvest olīveļļas

Pagatavošana

  1. Visas salātu sastāvdaļas sagriež nelielos kubiņos, pievieno saplucinātu tunci, sajauc ar šķipsniņu sāls, citronpipariem un pievieno 1 laima sulu.
  2. Pagatavo majonēzi. Blenderī ātrā režīmā kuļ olu, medu, sinepes un pamazām nelielā strūkliņā lej klāt eļļu, līdz majonēze sāk sabiezēt. Pievieno arī laima sulu. Jāatceras: jo vairāk tiks pievienota eļļa, jo biezāka majonēze paliks. Svarīgi to turpināt kult, līdz sabiezē.
  3. Visas sakapātās sastāvdaļas sajauc ar pagatavoto majonēzi un pasniedz kopā ar grilētu maizīti un svaigiem salātiem.
  4. Variācija majonēzei. Ja ir vēlēšanās pēc asākas majonēzes, tad blendējot pievieno 1 čili piparu un 1 daiviņu ķiploka.