Vienkārši pagatavojami un ļoti gardi biezpiena krēmi, kas glīti izskatīsies, servējot tos uz nelielām kanapē maizītēm, un izkrāsos brīvdienu brokastis. Tā kā tie ir tik vienkārši pagatavojami, ir vērts izmēģināt visus trīs veidus dažādām gaumēm.
Zaļajam krēmam
Sarkanajam krēmam
Baltajam krēmam
Visu krēmu pagatavošanas pamatprincips ir vienkāršs. Norādītās sastāvdaļas smalki sakapā un sablendē kopā ar biezpienu un 1 ēdamkaroti krējuma, pēc garšas pievienojot sāli.
Zaļais krēms. Smalki sakapā zaļumus un sablendē kopā ar biezpienu un krējumu. Ja vēlas, var pievienot arī vienu daiviņu ķiploka, padarot krēmu asāku, vai arī mazliet citronu sulas skābumam.
Sarkanais krēms. Smalki sakapā sarkano papriku, sablendē viendabīgā masā kopā ar biezpienu, krējumu un paprikas pulveri. Ja vēlas asāku garšu, var izmantot čili, kūpinātas paprikas pulveri vai asās paprikas pulveri.
Baltais krēms. Biezpienam un krējumam pievieno ķimenes. Asumam var pievienot mazliet ķiploka vai svaigumam – sarīvētu gurķi. Visu sablendē viendabīgā masā.
Pasniedz nelielos trauciņos kopā ar svaigi grauzdētu maizi vai arī uz nelielām maizes ripiņām.
Komentāri: