Tomātu zupas šotiņš ar bekona kraukšķi

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 ml konservētu tomātu
  • 400 ml dārzeņu buljona
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • šķipsniņa Kajennas piparu
  • 1 apelsīns
  • 2 tējkarotes medus
  • 3 daiviņas ķiploku
  • sāls pēc garšas
  • 1 tējkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 sīpols
  • svaigs baziliks dekoram

Pagatavošana

  1. Katliņā uzkarsē eļļu, izkausē sviestu un liek apcepties sasmalcinātu sīpolu.
  2. Pievieno konservētos tomātus, buljonu, ķiploka daiviņas, kūpinātas paprikas pulveri, medu, Kajennas piparus un ļauj visam karsēties ~ 10 minūtes.
  3. Katliņu noņem no uguns, pievieno miziņas un sulu no viena apelsīna un visu sablendē viendabīgā masā. Kad tas izdarīts, masu izberž caur sietu, lai tā viendabīga un vijīga.
  4. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru, un uz tās liek bekona šķēlītes. Liek 200 °C temperatūrā nokraukšķināties, kamēr tās kļūst stingras.
  5. Zupu servē mazās glāzītēs, pāri liekot kraukšķīgās bekona šķēlītes un svaiga bazilika lapiņu