Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Tomātu zupas šotiņš ar bekona kraukšķi
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
400 ml konservētu tomātu
400 ml dārzeņu buljona
½ tējkarotes kanēļa
½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
šķipsniņa Kajennas piparu
1 apelsīns
2 tējkarotes medus
3 daiviņas ķiploku
sāls pēc garšas
1 tējkarote sviesta
1 ēdamkarote olīveļļas
1 sīpols
svaigs baziliks dekoram
Pagatavošana
Katliņā uzkarsē eļļu, izkausē sviestu un liek apcepties sasmalcinātu sīpolu.
Pievieno konservētos tomātus, buljonu, ķiploka daiviņas, kūpinātas paprikas pulveri, medu, Kajennas piparus un ļauj visam karsēties ~ 10 minūtes.
Katliņu noņem no uguns, pievieno miziņas un sulu no viena apelsīna un visu sablendē viendabīgā masā. Kad tas izdarīts, masu izberž caur sietu, lai tā viendabīga un vijīga.
Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru, un uz tās liek bekona šķēlītes. Liek 200 °C temperatūrā nokraukšķināties, kamēr tās kļūst stingras.
Zupu servē mazās glāzītēs, pāri liekot kraukšķīgās bekona šķēlītes un svaiga bazilika lapiņu
Komentāri: