Pasta Carbonara ar avokado mērci

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

250 g spageti makaronu

2 avokado

2 olu dzeltenumi

150 g bekona

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

20 ml citronu sulas

20 g svaigu spinātu lapu

2 daiviņas ķiploku

50 g rīvēta Parmas siera

100 ml makaronu ūdens

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra ūdeni un vāra makaronus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Nokāš, saglabājot 100 ml no ūdens.
  3. Karstā pannā liek bekona gabaliņus un apcep aptuveni 3–5 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Blenderī liek avokado, makaronu ūdeni, olu dzeltenumus, sāli, piparus, citronu sulu, spinātus, ķiplokus un sieru, visu sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
  5. Mērci sajauc ar makaroniem, pāri ber apceptos bekona gabaliņus.

 

Komentāri: