Ideja ātrām un garšīgām vakariņām. Nepieciešams vien pāris sastāvdaļu un apmēram 20 minūtes, lai baudītu aromātisku un karstu tomātu zupu. Lai arī ziemas beigas nav tomātu ražas laiks, var izmantot konservētos tomātus, kuros kaut nedaudz ir iekonservēta vasaras smarža.
Baklažānu nomazgā, sagriež kubiņos un apcep katliņā nelielā olīveļļas daudzumā. Pievieno sakapātu ķiploka daiviņu. Pēc brīža pievieno kubiņos sagrieztus svaigos tomātus un pasautē.
Pievieno konservētos tomātus, un turpina sautēt, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas.
Ar rokas blenderi visu sablendē, pievieno saldo krējumu, kārtīgi izmaisa un uzkarsē, līdz uzsit burbuli. Pagaršo, ja vēlas saldāku, pievieno 1 tējkaroti medus.
Gatavo gaļas bumbiņas. Malto gaļu sajauc ar salviju un sāli. Ar mitrām rokām veido gaļas bumbiņas. Ieteicams blakus turēt trauciņu ar siltu ūdeni, lai ik pa laikam varētu noskalot pirkstus un gaļa nesaliptu.
Atsevišķā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno nedaudz sāls, un verdošā ūdenī pa vienai ieliek gaļas bumbiņas. Vāra ~ 5 minūtes.
Pasniedz karstu, bļodiņā ar zupu ieliekot nedaudz gaļas bumbiņu.
Mūsmājās riktīgi iecienīts ziemas ēdiens, baigi garšīgi!