Tomātu un mungo pupiņu krēmzupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

140 g mungo pupiņu
1 liels sīpols
2 daiviņas ķiploku
1 liels burkāns
eļļa cepšanai
1 tējkarote kumina sēklu
600 g tomātu biezeņa
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1,5 l dārzeņu buljona
300 ml kokosriekstu piena
1 tējkarotes sāls

Pagatavošana

1. Mungo pupiņas liek mērcēties aukstā ūdenī 1–2 stundas. Pēc tam noskalo.
2. Sīpolu un ķiplokus sakapā, burkānu sarīvē. Katlā sakarsē nedaudz eļļas un liek cepties dārzeņus. Maisot cep apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un mīksti.
3. Katlā pievieno kuminu, samaisa un pacep vēl minūti. Tad pievieno mērcētās pupiņas, tomātu biezeni, tomātu pastu un buljonu. Samaisa un vāra 30–40 minūtes, līdz pupiņas mīkstas.
4. Kad pupiņas gatavas, pievieno kokosriekstu pienu, un zupu sablendē līdz krēmīgai konsistencei. Beigās pievieno sāli. Pasniedz ar sēkliņām un zaļumiem.