Tītara kaneloni ar citronu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g tītara maltās gaļas
  • 400 g rikotas siera vai vājpiena biezpiena
  • miziņa no 1 citrona
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 10 saulē kaltēti tomāti
  • buntīte pētersīļu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 21 kanelonu trubiņa (1 iepakojums)
  • 200 g trekna siera
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc malto gaļu ar rikotu. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kaltētos tomātus, sakapātus pētersīļus, citrona miziņu, kanēli, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu sajauc kopā viendabīgā masā.
  2. Kanelonu trubiņas pa vienai piepilda ar gaļas masu un kārto uz cepešplāts citu pie citas. Cepešplāti vēlams izvēlēties tādu, lai maliņas būtu vismaz trubiņu diametrā.
  3. Kad visas trubiņas sakārtotas vienā kārtā, tās pārlej ar saldo krējumu. Ja tas visu nenosedz, tad pielej nedaudz ūdens.
  4. Visu pārkaisa ar rīvētu sieru, pārklāj ar foliju un liek krāsnī cepties 30 minūtes. Pēdējās 5–10 minūtes foliju noņem, lai siers sabrūnē un virsiņa paliek kraukšķīga. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Komentāri: