Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 3.sērijā, kas veltīta tako tēmai!
Sastāvdaļas
500 g maltas liellopu gaļas
1 sarkanais sīpols
200 g tomātu
1 iepakojums Santa Maria tako garšvielu maisījuma
200 g Čedaras siera
12 Santa Maria maza vai vidēja izmēra tortiljas
2 avokado
laima sula
50 g mazie ķiršu tomātiņi
lociņi
sāls, pipari
Skābais krējums
Pagatavošana
Lielā pannā apcep malto liellopu gaļu, pievieno tako garšvielas, tomātus un zaļos halapenjo piparus, visu samaisa.
Apaļās tortiljas plāksnes sagriež kvadrātveida formā vai izmanto maza izmēra tortiljas, kuru malas var neapgriezt.
Mafinu veidni kārtīgi apsmērē ar eļļu, un katru mafinu veidnes formu izklāj ar tortiljas kvadrātiņu/plāksni.
To pilda ar 1–2 ēdamkarotēm tako maisījuma, ko pārber ar sieru.
Tortilju maliņas apslaka ar eļļu, un liek visu cepties 180 ºC temperatūrā uz 15–20 minūtēm vai kamēr siers izkusis un tortiljas apbrūnējušās.
Pagatavo gvakamoli. Bļodā ar dakšiņu saspaida avokado, ko sajauc ar smalki sakapātiem sīpoliem, ķiršu tomātiņiem, laima sulu, sāli un pipariem pēc garšas.
Tako laiviņas pasniedz ar gvakamoli, skābo krējumu un lociņiem.
Komentāri: