Taizemes nūdeļu salāti

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g Santa Maria stikla nūdeļu
  • Santa Maria vasabi un sezama garšvielu maisījums

Zemesriekstu mērcei

  • 2 daiviņas ķiploku
  • 30 g rīvēta ingvera
  • 125 g Santa Maria krēmveida kokosriekstu piena
  • 50 g Santa Maria saldās čili mērces, oriģinālās
  • 50 g Santa Maria Thai sojas mērces
  • 1 ēdamkarote Santa Maria Paneng garšvielu
  • sula no 1 laima
  • 4 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta

Salātiem

  • 100 g sniega zirņu
  • 1/3 sarkanās paprikas
  • 1/4 kāpostgalvas
  • 150 g edamame pupiņu
  • 150 g grauzdētu Indijas riekstu
  • 1 vidējs burkāns
  • 1 vidējs gurķis
  • neliela buntīte loku
  • 150 g ķiršu tomātiņu

Pagatavošana

  1. Pagatavo zemesriekstu mērci. Blenderī liek smalki sarīvētus ķiplokus un ingveru. Pievieno kokosriekstu pienu, čili mērci, sojas mērci, Paneng garšvielu, laima sulu un zemesriekstu sviestu. Visu sablendē vienmērīgas konsistences mērcē.
  2. Nūdeles novāra, tad nokāš no liekā šķidruma un atdzesē.
  3. Visus dārzeņus smalki sakapā, ber bļodā, pievieno Indijas riekstus, novārītās nūdeles un visu kārtīgi samaisa ar sagatavoto zemesriekstu mērci. Pasniedz pārbērtus ar vasabi un sezama garšvielu maisījumu.