Tabulē

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

100 g bulgura

5 plūmju tomāti

1 liels vai 3 mazi gurķi

1 vidējs sarkanais sīpols

sauja kapātu diļļu

sauja kapātu pētersīļu

6 loki

5 piparmētru zariņu

 

MĒRCEI

2 ēdamkarotes olīveļļas

60 ml laima sulas

½ tējkarote balzametiķa

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes piparu

Pagatavošana

  1. Bulguru pagatavo pēc lietošanas instrukcijas uz iepakojuma. Pēc vārīšanas vai mērcēšanas no tā notecina lieko ūdeni. 
  2. Tomātus, gurķus un sīpolu sagriež smalkos gabaliņos. 
  3. Garšaugus smalki sakapā. 
  4. Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā un sajauc kopā. 
  5. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā un pārlej pāri tabulē, iemaisa un pasniedz.