Karbonādes šķēles nomazgā un nosusina. Ja karbonādes gabals ir ar visu ribiņu, ribiņu ieteicams nogriezt, jo to ir grūti apstrādāt ar rīvmaizi. Kārtīgai karbonādes šķēlei ir jābūt vismaz 1,5 cm biezai.
Katru gaļas šķēli izdauza ar gaļas āmuriņu – no vienas puses ar rupjo āmuriņa virsmu, no otras puses ar smalko. Karbonādes šķēle palielināsies vismaz 2 reizes.
Katru gabalu no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem.
Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Citronam norīvē miziņu un samaisa ar rudzu rīvmaizi. Uz atsevišķa šķīvīša sagatavo miltus. Sakuļ olas ar šķipsniņu sāls.
Gaļu panē vispirms miltos.
Tad gaļu panē olā.
Visbeidzot panē rudzu rīvmaizē.
Pannā uzkarsē eļļu un cep karbonādes 5 minūtes no katras puses uz vidējas liesmas. Uzmaniet, lai nepiedeg! Gatava karbonāde būs tumši brūna un ar patīkamu grauzdētas maizes aromātu.
Pasniedz ar citrona daiviņu.
kur var iegādāties rudzu rīvmaizi.
piemajas Rimī neatradu.
ZIŅAS : http://saldus.pilseta24.lv/zinas/100/361894
Rimi ir Lāči rudzu rīvmaize. Esmu redzējusi arī citos tīklos – Maxima, Elvi, Iki.