Svaigu fenheļu salāti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Fenhelis ir dārzenis ar īpašu, varētu pat teikt – specifisku garšu, bet, neraugoties uz to, tas lieliski sader ar dažādiem citiem dārzeņiem un arī augļiem. Vēl labāk – ar abiem vienlaikus. Ja varat pārkāpt principiem un aizspriedumiem par fenheļa lakricas garšu, tad riskējiet un pagatavojiet svaigos fenheļa salātus. Būs garšīgi.

Sastāvdaļas

SALĀTIEM

  • 1 fenheļa sakne
  • 1 zaļš ābols
  • 1 sarkanais apelsīns
  • sauja redīsu
  • sauja plakano zirņu pākšu
  • ⅓ sarkanā sīpola (pēc izvēles)

MĒRCEI

  • sula no ⅓ citrona
  • sula no 1 sarkanā apelsīna (var aizstāt ar parasto apelsīnu)
  • 4–5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • ½ tējkarotes Dižonas sinepju
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus sagriež plānās šķēlēs, vislabāk to izdarīt, izmantojot šķēlētāju vai rīvi.
  2. Sarkano apelsīnu izfilē, atdalot mīkstumu no mizas un plēksnītēm (saglabājiet sulu, ko iegūsiet, filējot apelsīnu).
  3. Zaļās pākstis noblanšē vārošā ūdenī un atdzesē aukstā ūdenī. Ja vēlas salātiem pikantumu, pievieno smalki sagrieztu sarkano sīpolu.
  4. Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā un uzmanīgi samaisa.
  5. Pagatavo mērci. Vislabākās mērces sanāk, ja tās gatavo “uz aci” un pēc garšas, sastāvdaļas nemērot. Bļodiņā lej olīveļļu, pievieno balzametiķi, citronu sulu, sarkanā apelsīna sulu un nogaršo. Pēc garšas pievieno sinepes (pavisam maz), sāli, piparus un, ja vēlas, vēl kādu garšvielu. Pagaršo un pievieno salātiem pēdējā brīdī pirms pasniegšanas.