Šarlotes kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”

300 ml saldā krējuma

50 g Dansukker pūdercukura

avenes vai citas ogas pasniegšanai

300 g krēmsiera

 

Aveņu ievārījumam

120 g Dansukker želejas cukura “Multi”

300 g aveņu (var izmantot citas ogas)

Pagatavošana

  1. Katliņā liek avenes un multicukuru, vāra uz vidējas uguns, līdz izveidojas bieza ievārījuma masa. Ļauj tai atdzist.
  2. Bļodā lej saldo krējumu, pievieno pūdercukuru un krēmsieru un saputo ar mikseri, līdz iegūts gaisīgs krēms.
  3. Daļu ogu ievārījuma sajauc ar putukrējumu, lai iegūtu viegli rozā krēmu. Nelielu daļu ievārījuma atstāj atsevišķi – tas tiks izmantots pildījumam un dekorēšanai.
  4. Cepumus “Dāmu pirkstiņi” vispirms izkārto kūkas formā kā pamatni, pēc nepieciešamības tos apgriežot, lai pilnībā nosegtu formu, tad gar formas malām vertikāli izkārto pārējos cepumus.
  5. Liek kārtu ar aveņu krēmu, tad kārtu ar ogu ievārījumu. Var pievienot arī sagrieztas svaigas ogas. Turpina kārtot, pabeidzot ar krēma kārtu.
  6. Kūku liek ledusskapī uz nakti vai vismaz uz vairākām stundām, lai tā sastingst.
  7. Pirms pasniegšanas dekorē ar nelielu ievārījuma kārtu un svaigām ogāmdā

Komentāri: