Svaigais kazas siers lazdu riekstu garozā ar sparģeļiem, redīsiem un lauku zaļumiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
200 g mīkstā kazas siera
1 sauja lazdu riekstu
8 sparģeļi
~ 100 g jēra salātu
1 sauja redīsu
1 burkāns
nedaudz zaļumu
8 karotes olīveļļas
1 tējkarote franču sinepju
0,5 tējkarotes etiķa
šķipsniņa sāls un cukura
Pagatavošana
Pagatavo mērci: olīveļļu, etiķi, sinepes, sāli un cukuru sakuļ ar putojamo slotiņu.
Kazas sieru samīca viendabīgā masā.
Lazdu riekstus apgrauzdē uz pannas, pēcāk notīra miziņas un sadrupina lielos gabalos.
Uz pārtikas plēves kārto daļu riekstu, virsū liek no kazas siera izveidotu “desu”, un pa virsu uzkaisa atlikušos riekstus. Plēvi satin, un liek ledusskapī atdzesēties.
Sparģeļus nomizo un noblanšē vārošā ūdenī. Dārzeņus sagriež nelielās ripiņās.
Uz šķīvja kārto sparģeļus, tad salātlapas ar dārzeņu ripiņām un zaļumiem un virsū gabaliņos sagrieztu riekstaino kazas siera “desu”.
Komentāri: