Svaigais kazas siers lazdu riekstu garozā ar sparģeļiem, redīsiem un lauku zaļumiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g mīkstā kazas siera
  • 1 sauja lazdu riekstu
  • 8 sparģeļi
  • ~ 100 g jēra salātu
  • 1 sauja redīsu
  • 1 burkāns
  • nedaudz zaļumu
  • 8 karotes olīveļļas
  • 1 tējkarote franču sinepju
  • 0,5 tējkarotes etiķa
  • šķipsniņa sāls un cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci: olīveļļu, etiķi, sinepes, sāli un cukuru sakuļ ar putojamo slotiņu.
  2. Kazas sieru samīca viendabīgā masā.
  3. Lazdu riekstus apgrauzdē uz pannas, pēcāk notīra miziņas un sadrupina lielos gabalos.
  4. Uz pārtikas plēves kārto daļu riekstu, virsū liek no kazas siera izveidotu “desu”, un pa virsu uzkaisa atlikušos riekstus. Plēvi satin, un liek ledusskapī atdzesēties.
  5. Sparģeļus nomizo un noblanšē vārošā ūdenī. Dārzeņus sagriež nelielās ripiņās.
  6. Uz šķīvja kārto sparģeļus, tad salātlapas ar dārzeņu ripiņām un zaļumiem un virsū gabaliņos sagrieztu riekstaino kazas siera “desu”.
  7. Visu pārlej ar mērci.