Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Suši “Kalifornija” ar avokado, garnelēm un sarkanajiem lidojošās zivs ikriem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
500 g suši rīsu Blue Dragon
1 l ūdens
3 ēdamkarotes Blue Dragon rīsu etiķa
2 tējkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
10 suši nori lapas Blue Dragon
Pildījumam:
vārītas garneles
3 tējkarotes sarkano lidojošās zivs ikru
½ avokado vai ¼ svaiga gurķa
bambusa paklājiņš suši tīšanai
Pasniegšanai:
vasabi pasta Blue Dragon
marinēts ingvers
Sushi & Sashimi sojas mērce Kikkoman
koka irbulīši
Pagatavošana
Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
Nori lapai nogriež 1,5 strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.
Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.
Sagatavo pildījumu – avokado vai gurķi notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
Lapas apakšējā malā liek pildījumu pēc izvēles – avokado vai gurķa šķēlītes un garneles, 1 cm platumā uzziež uz rīsiem ikrus.
Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.
Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliek malā. Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar Kikkoman dabiski raudzētu sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.
Komentāri: