Suši rīsiem:
Pildījumam:
Ietīšanai:
Pasniegšanai:
|
1. Pagatavo rīsus. Lielā katlā vai pa daļām vāra rīsus attiecībā 1:2 ar ūdeni. Rīsus pārlej ar ūdeni, uzvāra, uzliek vāku un nogriež liesmu uz minimumu. Vāra 20 minūtes, nepaceļot vāku.
2. Kamēr rīsi vārās, pagatavo etiķa maisījumu, kas piedos rīsiem garšu. Nelielā katlā sajauc rīsu etiķi, cukuru, sāli un eļļu. Visu kartīgi samaisa, līdz sāls un cukurs ir izšķīduši ūdenī. To visu uzslida, bet neuzvāra. Sajauc ar gatavajiem rīsiem. 3. Pagatavo Sušī ar lasi, avokado svaigsieru un pikanto majonēzi. Izklāj uz sušī paklājiņa 4 nori lapas un salīmē tās kopā izmantojot ūdeni. Izveido lielu kvadrātu. Uz lapām izklāj rīsus smalki sagrieztu lasi, cetrutdaļās sagrieztu avokado un svaigsieru. Pievieno pikanto majonēzi un sak rullēt suši. Sagriež gatavo sušī biezās ripiņās un pasniedz ar sojas mērci, vasabi un marinētu ingveru.
|
Komentāri: