Sušī ar lasi, avokado, krēmsieru un pikanto majonēzi

Viegla
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

Suši rīsiem:

  • 4 kg rīsu (Dobeles rīsi)
  • 8l ūdens (attiecība 1:2)
  • 0.4l rīsu etiķa
  • 150g cukura
  • 50g sāls
  • 50ml neitrālas eļļas

Pildījumam:

  • 200g Helmans majonēzes
  • 50g Sriračas mērces
  • 50g austeru merces
  • 1 ēdamkarote SM čillī pārslu.
  • 600g laša filejas (bez asakām un ādas)
  • 350g krēmsiera
  • 8gab vidēja izmēra avokado
  • 800g cūkgaļas pavēderes bez ādas
  • SM Vasabi un sezama garšvielu maisījuma
  • 100g Austeru mērces
  • 4 gabali garo gurķu
  • 4 gab. lielo burkanu
  • 200ml rīsu etiķa
  • 100ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1 ēdamkaroti sezama sēklu

Ietīšanai:

  • 3 iepakojumu nori lapu
  • 6 gabali suši paklājiņu sašūti kopā taisnstūrī

Pasniegšanai:

  • Vasabī 100g
  • 1 iepakojums marinēta ingvera
  • 200ml sojas mērces

 

Pagatavošana

1.       Pagatavo rīsus. Lielā katlā vai pa daļām vāra rīsus attiecībā 1:2 ar ūdeni. Rīsus pārlej ar ūdeni, uzvāra, uzliek vāku un nogriež liesmu uz minimumu. Vāra 20 minūtes, nepaceļot vāku.

2.       Kamēr rīsi vārās, pagatavo etiķa maisījumu, kas piedos rīsiem garšu. Nelielā katlā sajauc rīsu etiķi, cukuru, sāli un eļļu. Visu kartīgi samaisa, līdz sāls un cukurs ir izšķīduši ūdenī. To visu uzslida, bet neuzvāra. Sajauc ar gatavajiem rīsiem.

3.       Pagatavo Sušī ar lasi, avokado svaigsieru un pikanto majonēzi.  Izklāj uz sušī paklājiņa 4 nori lapas un salīmē tās kopā izmantojot ūdeni. Izveido lielu kvadrātu. Uz lapām izklāj rīsus smalki sagrieztu lasi, cetrutdaļās sagrieztu avokado un svaigsieru. Pievieno pikanto majonēzi un sak rullēt suši. Sagriež gatavo sušī biezās ripiņās un pasniedz ar sojas mērci, vasabi un marinētu ingveru.