Suši rīsiem:
Pildījumam:
Ietīšanai:
Pasniegšanai:
200ml sojas mērces
1. Pagatavo rīsus. Lielā katlā vai pa daļām vāra rīsus attiecībā 1:2 ar ūdeni. Rīsus pārlej ar ūdeni, uzvāra, uzliek vāku un nogriež liesmu uz minimumu. Vāra 20 minūtes, nepaceļot vāku.
2. Kamēr rīsi vārās, pagatavo etiķa maisījumu, kas piedos rīsiem garšu. Nelielā katlā sajauc rīsu etiķi, cukuru, sāli un eļļu. Visu kartīgi samaisa, līdz sāls un cukurs ir izšķīduši ūdenī. To visu uzslida, bet neuzvāra. Sajauc ar gatavajiem rīsiem. 3. Pagatavo suši. Uz pannas apcep cūkgaļas pavēderi, pirms tam iegriežot seklus iegriezumus ar nazi pavēderes treknākaja daļā. Kad iegūta viegli brūna krāsa no visam pusēm, pavēderi liek krasnī uz 15min 200C temperatūrā. Kad pavēdere gatava to ieziež ar austeru mērci un apber ar SM Vasabi un sezama garšvielu maisījumu. Kamēr gatavojas gaļa, garās strēmelēs sagriež gurķi un pārlej ar sojas mērci un pievieno sezama sēklas. Atstāj iemarinēties uz 10min. Tikmer garās strēmelēs sarīvē burkānu un aplej to ar verdošu etiķa, cukura, sāls un ūdens marinādi. Atstāj to atdzesēties izstabas temperatūrā uz 15 līdz 20 min. Kad visas sastāvdaļas ir gatavas izklāj uz sušī paklājiņa 4 nori lapas un salīmē tās kopā izmantojot ūdeni. Izveido lielu kvadrātu. Uz lapām izklāj rīsus, cūkgaļas pavēderi, marinētos gurķus un burkānus. Sāk rullēt suši. Kad tas sarullēts, sagriež gatavo sušī biezās ripiņās un pasniedz ar sojas mērci, vasabi un marinētu ingveru.
|
Komentāri: