Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sulīgais burgers
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
80 g smalki sakapātu violeto kāpostu
1 tomāts
4 burgeru maizītes
2 ēdamkarotes turku jogurta
PLĀCEŅIEM
400 g vistas maltās gaļas
180 g kāpostu
2 tējkarotes sinepju
1 ½ ēdamkarotes skābā krējuma
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
3 ēdamkarotes polentas panēšanai
½ tējkarotes sāls
MĒRCEI
1 lielais gurķis
1 tējkarote graudu sinepju
½ čili pipara
⅓ tējkarotes brūnā cukura
40 ml olīveļļas
15 ml etiķa vai citronu sulas
1 neliels šalotes sīpols (pēc izvēles)
Pagatavošana
Maltās gaļas masu sajauc ar sasmalcinātiem kāpostiem un pārējām norādītajām sastāvdaļām, veido plāceņus un apvārta polentā. Cep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie ir zeltaini.
Gurķus sagriež smalkos kubiņos, pievieno smalki sakapātu čili un šalotes sīpolu, pievieno sinepes, brūno cukuru un olīveļļu, visu samaisa.
Violeto kāpostu sagriež vai sarīvē smalkās, garenās šķēlēs.
Burgeru maizītes apgrilē uz pannas vai krāsnī.
Uz katras no maizītēm smērē ½ tējkaroti turku jogurta, pāri liek smalcinātos kāpostus, gaļas kotleti un gurķu salsu. Noslēdz ar otru maizīti un pasniedz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: