Sulīgais burgers

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 80 g smalki sakapātu violeto kāpostu
  • 1 tomāts
  • 4 burgeru maizītes
  • 2 ēdamkarotes turku jogurta

PLĀCEŅIEM

  • 400 g vistas maltās gaļas
  • 180 g kāpostu
  • 2 tējkarotes sinepju
  • 1 ½ ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 3 ēdamkarotes polentas panēšanai
  • ½ tējkarotes sāls

MĒRCEI

  • 1 lielais gurķis
  • 1 tējkarote graudu sinepju
  • ½ čili pipara
  • ⅓ tējkarotes brūnā cukura
  • 40 ml olīveļļas
  • 15 ml etiķa vai citronu sulas
  • 1 neliels šalotes sīpols (pēc izvēles)

 

 

Pagatavošana

  1. Maltās gaļas masu sajauc ar sasmalcinātiem kāpostiem un pārējām norādītajām sastāvdaļām, veido plāceņus un apvārta polentā. Cep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie ir zeltaini.
  2. Gurķus sagriež smalkos kubiņos, pievieno smalki sakapātu čili un šalotes sīpolu, pievieno sinepes, brūno cukuru un olīveļļu, visu samaisa.
  3. Violeto kāpostu sagriež vai sarīvē smalkās, garenās šķēlēs.
  4. Burgeru maizītes apgrilē uz pannas vai krāsnī.
  5. Uz katras no maizītēm smērē ½ tējkaroti turku jogurta, pāri liek smalcinātos kāpostus, gaļas kotleti un gurķu salsu. Noslēdz ar otru maizīti un pasniedz.