Štovēti kāposti ar cūkgaļas ribiņām

Viegla
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 3 kg skābētu kāpostu
  • ½ kg žāvētu ribiņu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2-3 ēdamkarotes kausētu cūku tauku vai eļļas
  • 2 ēdamkarotes ķimeņu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielā katlā liek kāpostus un žāvētās ribiņas, pārlejot ar 1 l ūdens. Turpat pievieno cūku taukus un ķimenes. Visu uzvāra un vismaz stundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.
  2. Apmēram pēc stundas sautēšanas kāpostiem pievieno brūno cukuru un visu rūpīgi samaisa. Nogaršo un, ja nepieciešams, pie­vieno nedaudz sāls un vēl cukuru. Garšai jābūt saldskābai.
  3. Turpina sautēt vēl kādu pusstundu. Ir saimnieces, kas kāpostus uz lēnas uguns sautē pat līdz 3 stundām, uzskatot, ka kāpostu garša tikai uzlabojas. Ja laiks atļauj, varat pamēģināt arī šādu ilgo sautēšanas veidu. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tas jāpielej, citādi kāposti piedegs.
1. pagatavošanas solis
Ribinu kaposti_1

Lielā katlā liek kāpostus un žāvētās ribiņas, pārlejot ar 1 l ūdens. Turpat pievieno cūku taukus un ķimenes. Visu uzvāra un vismaz stundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.

2. pagatavošanas solis
Ribinu kaposti_2

Apmēram pēc stundas sautēšanas kāpostiem pievieno brūno cukuru un visu rūpīgi samaisa. Nogaršo un, ja nepieciešams, pie­vieno nedaudz sāls un vēl cukuru. Garšai jābūt saldskābai.

3. pagatavošanas solis
Ribinu kaposti_3

Turpina sautēt vēl kādu pusstundu. Ir saimnieces, kas kāpostus uz lēnas uguns sautē pat līdz 3 stundām, uzskatot, ka kāpostu garša tikai uzlabojas. Ja laiks atļauj, varat pamēģināt arī šādu ilgo sautēšanas veidu. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tas jāpielej, citādi kāposti piedegs.