Steika sviestmaize ar spinātu pesto un grilētiem dārzeņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

2 “Hanzas Maiznīcas” “Toste” klasiskās rikas

250 g Sirloin steika

olīveļļa

sāls

svaigi malti melnie pipari

50 g sviesta

2 daiviņas ķiploku

1 zariņš svaiga rozmarīna

50 g rukolas lapu

balzametiķa krēms

 

GRILĒTIEM DĀRZEŅIEM

½ sarkanās paprikas

½ vidēja cukīni

2 šampinjoni

1 daiviņa ķiploka

olīveļļa

svaigi malti melnie pipari

sāls

sula no ½ citrona

 

SPINĀTU PESTO

1 paciņa svaigu spinātu

1 daiviņa ķiploka

30 g valriekstu

30 g rīvēta Parmas siera

100 ml olīveļļas

sula no ½ citrona

sāls

svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Samarinē dārzeņus. Šampinjonus un cukīni sagriež vidēji biezās šķēlēs. Sarkano papriku sagriež vidēji lielās daivās. Liek bļodā, pāri pārlej olīveļļu, smalcinātu svaigu ķiploku, citronu sulu, pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli pēc garšas. Ļauj ievilkties 30 minūtes.
  2. Pagatavo spinātu pesto. Visas sastāvdaļas sablendē vidēji rupjā pastā. Sāli un svaigi maltos melnos piparus liek pēc garšas.
  3. Grilē dārzeņus, līdz tie ir zeltaini brūni. Nedaudz melnas apogļojušas maliņas nāks tikai par labu.
  4. Pagatavo steiku. Pirms gatavošanas vismaz stundu to izņem ledusskapja, nosusina ar sausu papīra dvieli, no abām pusēm iesmērē ar olīveļļu un pārber ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  5. Kārtīgi sakarsē pannu. Vidēji lielam 250 g 2,5–3 cm biezam vidēji ceptam Sirloin steikam katru pusi cep ne vairāk par 1,5–2 minūtēm, katru pusi mainot ik pēc 30 sekundēm. Pannā liek sviestu, saspiesta ķiploka daiviņas un rozmarīna zariņu. Kad sviests izkusis, steiku, paralēli grozot, visu laiku pārlej ar izkusušo sviestu. Pirms griešanas ļauj steikam uz dēlīša “atpūsties” vismaz 10 minūtes.
  6. Kamēr steiks “atpūšas”, sviestā apgrauzdē maizītes.
  7. Kārto steika sviestmaizes. Apakšējo maizīti pārsmērē ar spinātu pesto, kam kārto pāri rukolas lapas un grilētos dārzeņus. Pāri liek šķēlēs sagrieztu steiku, kam pāri pārlej nedaudz balzametiķa krēma, un otru maizīti, pārsmērētu ar spinātu pesto.