Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
SPĀŅU JŪRAS VELŠU SAUTĒJUMS
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
olīveļļa cepšanai
1 ēdamkarote sviesta
4 daiviņas ķiploku
10 blanšētas notīrītas mandeles
1 tīrīts kalmārs
200 g astoņkāja
1 baltais sīpols
1 sarkanā paprika
2 vidēji kartupeļi
1 tējkarote kūpinātas spāņu paprikas pulvera
½ tējkarotes čili pārslu
½ buntes svaiga timiāna
150 ml baltvīna
1 bundža tomātu savā sulā
400 ml zivju buljona
¼ tējkarotes safrāna
400 g mencas filejas
10 tīģergarneles
500 g tīrītu mīdiju
3 ēdamkarotes smalki sagrieztu pētersīļu
sāls un pipari pēc garšas
grauzdēta maize (bagete)
Pagatavošana
Sakarsētā katlā ielej olīveļļu un apcep ķiploku daiviņas un mandeles, līdz tās kļuvušas viegli brūnas. Pārliek tās piestā, pievieno pusi pētersīļu, sāli un piparus. Visu saberž viendabīgā pastā un atstāj vēlākam.
Tajā pašā katlā apcep nelielos gredzenos sagrieztu kalmāru un nelielos gabaliņos sagrieztu astoņkāji. Cep apmēram 1 minūti uz vidējas uguns, pievienojot sāli un piparus. Svarīgi kalmāru un astoņkāji nepārcept, lai tas neiegūst gumijoto tekstūru. Apcepto kalmāru un astoņkāji pārliek nelielā trauciņā un atstāj vēlākam.
Tajā pašā katlā apcep nelielos gabalos sagrieztu sīpolu un papriku, pievienojot sviestu, kūpinātu paprikas pulveri, svaigu timiānu, sāli un piparus. Visu viegli apcep un apmaisa, pievieno baltvīnu un ļauj tam 3 minūtes novārīties. Kad tas izdarīts, pievieno tomātus savā sulā un ļauj tiem novārīties uz vidējas uguns.
Kad katlā no dārzeņiem ir iztvaicējusies lielākā daļa šķidruma, pievieno zivju buljonu un iepriekš sagatavoto ķiploku un mandeļu pastu kopā ar safrānu un nelielos gabalos sagrieztiem kartupeļiem. Ļauj buljonam uzvārīties, uzliek vāku, un uz nelielas uguns visu sautē aptuveni 5–7 minūtes.
Kamēr dārzeņi sautējas buljonā, sagatavo atlikušās jūras veltes. Mencas fileju nosusina ar papīra dvieli, sagriež palielos gabalos un pievieno sāli un piparus. Tīģergarneles noloba, izgriež tām vēnu, nosusina ar papīra dvieli un pievieno sāli un piparus. Mīdijas noskalo zem auksta tekoša ūdens.
Katlā pievieno mencas filejas un mīdijas, uzliek vāku un sautē aptuveni 3–4 minūtes uz vidējas uguns līdz brīdim, kad visas mīdijas atvērušās. Katlā pievieno garneles, kalmārus un astoņkāji, visu kārtīgi samaisa un sautē bez vāka vēl 2 minūtes. Katlu noņem no uguns, pārkaisa sautējumu ar pētersīļiem un pasniedz bļodā ar grauzdētu bageti un glāzi baltvīna.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: