Spageti ķirbis ar “gaļas” bumbām tomātu mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

“GAĻAS” BUMBĀM

  • 200 g vārītu sarkano pupu
  • 100 g vārītu turku zirņu
  • 75 g grauzdētu valriekstu
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 20 g kaltēta oregano
  • 15 g Dižonas sinepju
  • sauja pētersīļa lapu
  • šķipsna sāls
  • pipari
  • 30 ml ūdens

 

TOMĀTU MĒRCEI

  • 6 vidēji lieli tomāti
  • 2 sīpoli
  • 3 ķiploka daivas
  • pāris zariņu svaiga timiāna
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • ½ tējkarotes čili pulvera
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • šķipsna sāls

 

SPAGETI ĶIRBIM

  • ½ spageti ķirbja
  • 1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas
  • 15 g oregano
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo “gaļas” bumbas. Visas sastāvdaļas, izņemot pētersīļus un valriekstus, liek blenderī un blendē, līdz masa kļūst viendabīga. Masu pārliek bļodā un pievieno sakapātus valriekstus un pētersīļus. Visu labi samaisa. Ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas un liek uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 200 ºC 20–30 minūtes, kamēr tās kļūst stingras un kraukšķīgas no ārpuses.
  2. Pagatavo tomātu mērci. Sīpolus un ķiplokus sagriež šķēlēs un apcep uz pannas. Pievieno garšaugus un tomātus. Visu cep, līdz tomāti pilnībā zaudē formu. Ja nepieciešams, var pievienot nedaudz ūdens. Tomātu masai pieliek šķipsnu sāls, cukuru un čili piparus. Tomātu masu liek blenderī un kārtīgi sablendē, var blendēt arī ar rokas blenderi.

Komentāri: