Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Spageti ķirbis ar “gaļas” bumbām tomātu mērcē
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
“GAĻAS” BUMBĀM
200 g vārītu sarkano pupu
100 g vārītu turku zirņu
75 g grauzdētu valriekstu
2 ēdamkarotes rauga pārslu
20 g kaltēta oregano
15 g Dižonas sinepju
sauja pētersīļa lapu
šķipsna sāls
pipari
30 ml ūdens
TOMĀTU MĒRCEI
6 vidēji lieli tomāti
2 sīpoli
3 ķiploka daivas
pāris zariņu svaiga timiāna
1 tējkarote kaltēta oregano
½ tējkarotes čili pulvera
1 tējkarote brūnā cukura
šķipsna sāls
SPAGETI ĶIRBIM
½ spageti ķirbja
1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas
15 g oregano
šķipsna sāls
Pagatavošana
Pagatavo “gaļas” bumbas. Visas sastāvdaļas, izņemot pētersīļus un valriekstus, liek blenderī un blendē, līdz masa kļūst viendabīga. Masu pārliek bļodā un pievieno sakapātus valriekstus un pētersīļus. Visu labi samaisa. Ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas un liek uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 200 ºC 20–30 minūtes, kamēr tās kļūst stingras un kraukšķīgas no ārpuses.
Pagatavo tomātu mērci. Sīpolus un ķiplokus sagriež šķēlēs un apcep uz pannas. Pievieno garšaugus un tomātus. Visu cep, līdz tomāti pilnībā zaudē formu. Ja nepieciešams, var pievienot nedaudz ūdens. Tomātu masai pieliek šķipsnu sāls, cukuru un čili piparus. Tomātu masu liek blenderī un kārtīgi sablendē, var blendēt arī ar rokas blenderi.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: