Baklažāni ar apelsīnu krēmsieru

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Esmu izvirzījusi mērķi – iemīlēt ikkatru dārzeni. Ar baklažānu ir gājis visgrūtāk. Droši vien veidi, kā to gardi pagatavot, manās mājās joprojām ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.

Sastāvdaļas

3 baklažāni

1 paciņa krēmsiera (200 g)

1 apelsīns

250 g dažādu krāsu ķiršu tomātiņu

svaigs baziliks

 

labas kvalitātes olīveļļa

sāls

cukurs

Kajennas pipari (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Baklažānus pārgriež gareniski uz pusēm, iegriež rūtiņas un apber ar sāli. Atstāj uz 15 minūtēm uz virtuves dvieļa, lai izvelkas rūgtumiņš.
  2. Uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, liek baklažānus ar restīti uz augšu, aplaista ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek cepties aptuveni 200 ºC temperatūrā 30 minūtes.
  3. Kamēr baklažāni cepas, sagatavo krēmu un tomātu piedevu. No apelsīna izspiež sulu un norīvē mizu. Krēmsieru liek putojamā traukā un pievieno sulu, mizu un sāli. Visu saputo. Konsistencei jābūt kā biezam krējumam.
  4. Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm vai 4 daļās, baziliku sakapā. Visu pārlej ar labu olīveļļu, sāli un tuč tuč cukuru (½ tējkaroti) un samaisa kopā.
  5. Baklažānus pasniedz, pārsmērētus ar krēmu un papildinātus ar tomātu salātiem.

Komentāri: