Spageti bolognese

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Šis vienmēr ir ēdiens, ko gatavojam, kad ir vairāk cilvēku vai jāplāno vairākām maltītēm uz priekšu. Nekad necepu mazāk par 1 kg gaļas. Arī Jums iesaku  – netaisiet mazu porciju, bet taisiet uzreiz vismaz 1 kg gaļas, jo šis ēdiens ir ideāli sasaldējams  un arī ledusskapī to var lieliski uzglabāt vairākas dienas.

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu maltās gaļas
  • 1 lielā bundža konservētu tomātu
  • tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
  • sarkanvīns – 100 ml ( pēc izvēles)
  • malti melni pipari
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 500 g spageti
  • 100 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Sīpolu smalki sakapā, burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, ķiploku smalki sakapā.
  2. Sīpolu un burkānu apcep nelielā olīveļļas daudzumā. Kad dārzeņi zeltaini, pievieno galu un arī sacep, visu laiku maisot un daļot, lai gaļa nesaiet lielos kunkuļos. Kad gaļa sacepta, pievieno ķiploku, pielej vīnu un visu pavāra 2-3 minūtes, lai izgaro alkohols.
  3. Visbeidzot pievieno tomātus savā sulā, tomātu pastu, sāli, piparus un cukuru. Noregulē garšu un visu pasautē vēl 10 minūtes. Te arī varbūt ir jāpievieno nedaudz ūdens, lai mērce nav pārlieku bieza.
  4. Pusi no mērces atliek ledusskapī vai sasaldē, otru pusi pasniedz ar tikko novārīties spageti un sarīvētu cieto sieru

Komentāri: