Šokolādes un kadiķogu fondants ar liepziedu saldējumu

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

Saldējumam:

  • 100 ml liepziedu tējas
  • 50 g brūnā muskavado cukura
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 olas dzeltenums

 

Fondantam:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g nerafinēta brūnā cukura
  • 1 tējkarote apgrauzdētu, samaltu kadiķogu
  • 100 g miltu

Pagatavošana

 

  1. Pagatavo saldējumu. Novāra stipru liepziedu tēju (100 ml). Pievieno brūno muskavado cukuru, saldo krējumu un olas dzeltenumu. Visu sajauc kopā viendabīgā masā.
  2. Masu salej pa maziem trauciņiem vai ledus trauciņiem un sasaldē. Tad gabaliņus liek blenderī un sablendē. Atkal liek saldētavā, lai stāv līdz pasniegšanai.
  3. Pagatavo fondantu. Izkausē tumšo šokolādi kopā ar sviestu. Olas un vēl olu dzeltenumus sakuļ kopā ar brūno cukuru un samaisa kopā ar šokolādes sviesta masu. Pievieno apgrauzdētas un samaltas kadiķogas un miltus.
  4. Pilda ietaukotos trauciņos un cep 180 °C temperatūrā. Ja masa ir tikko iemīcīta, tad pietiks ar 6–7 minūtēm, bet, ja masa ir atdzesējusies ledusskapī, tad vajadzēs 9–10 minūtes. Galvenais, lai vidus vēl mīksts.