Šokolādes un kadiķogu fondants ar liepziedu saldējumu
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
Saldējumam:
100 ml liepziedu tējas
50 g brūnā muskavado cukura
100 g saldā krējuma
1 olas dzeltenums
Fondantam:
100 g tumšās šokolādes
100 g sviesta
2 olas
2 olu dzeltenumi
100 g nerafinēta brūnā cukura
1 tējkarote apgrauzdētu, samaltu kadiķogu
100 g miltu
Pagatavošana
Pagatavo saldējumu. Novāra stipru liepziedu tēju (100 ml). Pievieno brūno muskavado cukuru, saldo krējumu un olas dzeltenumu. Visu sajauc kopā viendabīgā masā.
Masu salej pa maziem trauciņiem vai ledus trauciņiem un sasaldē. Tad gabaliņus liek blenderī un sablendē. Atkal liek saldētavā, lai stāv līdz pasniegšanai.
Pagatavo fondantu. Izkausē tumšo šokolādi kopā ar sviestu. Olas un vēl olu dzeltenumus sakuļ kopā ar brūno cukuru un samaisa kopā ar šokolādes sviesta masu. Pievieno apgrauzdētas un samaltas kadiķogas un miltus.
Pilda ietaukotos trauciņos un cep 180 °C temperatūrā. Ja masa ir tikko iemīcīta, tad pietiks ar 6–7 minūtēm, bet, ja masa ir atdzesējusies ledusskapī, tad vajadzēs 9–10 minūtes. Galvenais, lai vidus vēl mīksts.
Komentāri: