Pamatnei:
Pildījumam:
Dekorēšanai:
Cepumus sadrupina.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Tortes pamatnē ieklāj cepamo papīru. Sadrupinātos cepumus sajauc ar mīkstu sviestu viendabīgā masā un liek veidnes apakšā.
Ar pirkstiem nolīdzina virsu un liek cepties. Pamatni cep 10 minūtes.
Pagatavo pildījumu. Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
Svaigo sieru sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru.
Sakuļ kopā ar olām.
Pievieno skābo krējumu.
Pievieno kakao un pusi rīvētās šokolādes.
Visu sakuļ viendabīgā krēmveida masā.
Tortes veidnes malas iesmērē ar sviestu. Iegūto krēmveida masu uzlej uz izceptās pamatnes un liek cepties. Cep ~ 30–35 minūtes. Kad torte ir izcepusies, atver krāsns durtiņas, bet torti ārā neizņem. Ļauj tai atdzist 2 stundas, līdz krēms būs “savilcies” un sastindzis.
Sakuļ saldo krējumu. Kulšanas laikā saldajam krējumam pievieno saldā krējuma stindzinātāju (cieti). Cukuru nepievieno. Saldo krējumu klāj uz tortes virsas.
Atlikušo sarīvēto šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno pienu un samaisa, līdz ir iegūta šokolādes mērce.
Viegli dekorē ar šokolādes mērci.
Uzkaisa šokolādes skaidiņas, ko no šokolādes tāfelītes nogriež ar dārzeņu mizojamo nazi.
Darot visu, kā teikts receptē, kūka sanāca pilnīgi šķidra – vai nu būtu bijis jācep vēl vismaz 2x ilgāk, vai jātaisa kā citādi…
ļoti labprāt šo kūku uzceptu, bet sabijos no komentāra pa to ka sanāca šķidra?! varbūt vēl kāds ir taisijis?
Receptē viss minēts pareizi. Masa var iznākt par šķidru varbūt, ja lietots Kārums Svaigais siers. Siera kūkām der Philadelphia un Rasa. Ceram, ka izdosies.
Sveiki! Vai krāsns jāizslēdz, kad atver krāsns durtiņas?
Domāju, ka jāizslēdz, ja jau teikts, ka kūkai jāļauj atdzist..
Ja bail, ka sanāks šķidra tā kūciņ’ , tad pildījumā iesijā ēdamkaroti kartupeļu cietes. Nu kas..kas var būt labāks par ŠO?!
Netaisiet šo kūku, ja vien nevēlaties miskastē izmest pļecku, laiku, naudu un svētkus! Noriskēju un sanāca tieši tas pats, kas Martai kaut gan visu darīju kā receptē.. Pilnīga vilšanās 🙁
Aizmirsu pateikt.. – un izmantoju Maskarpones sieru!
Esmu šo kūku kādas reizes 3-4, vienmēr viss izdevies pat krāsnī, kur man grādi tikai nojaušami.
Manuprāt, ka problēma varētu būt izejvielās, vienmēr izmantoju krējumu nevis krējuma izstrādājumu, sviestu ar vismaz 82%, lauku olas, Mascarpone (ar Kārumu un Philadelphia man personīgi nepadodas).
Cepšanas laiks ir galīgi garām. Cepu 1h 15min tajos 180°C. Izņemot no plīts sasēdās par 5cm, vidū burbuļoja un pati pulsēja. Taču pagaidām šķiet, ka viss būs labi. Pārējais šķiet sanāca.
Arī es pēc 35min ilgas cepšanas satraucos vai nepaliks šķidra, kāda tā tobrīd bija, bet galvenais atslēgas vārds ir PACIETĪBA.
Šo kūciņu tiešām nevar uzreiz raut ārā no plīts, jo tad, šķiet, sakritīsies. Jāatdzesē ir kārtīgi un ilgi, beigās pat vēl ieliku ledusskapī – rezultāts, kaut arī nedaudz, nedaudz mīksts viducī, sanāca ļoti garšīgs un arī skaists.
Nedaudz gan improvizēju sastāvu ar to, kas bija ledusskapī:
– 270g maskarpone
– 350g Philadelphia MILKA krēmsiers (līdz ar to rīvētu šokolādi nemaz neliku)
– dekorācijai upenes (jo pati kūka jau ļoti salda)
Lai arī ļoti garda, tomēr domāju, ka karstai vasaras dienas šī kūka arī gatava būtu par ķepīgu, jo karstumā, šķiet tik labi nesacietētu – bet citādi jau lieliska!
Šodien uzcepu. Sanāca ļoti sulīga un garda! 🙂
Klāt pieliku 4 ēd.k kukurūzas cietes un cepu 1h 5min, jo pēc 35min kūka vēl bija šķidra.
Un cepu 160 grādos
Sakiet lūdzu, kas ir, un kur var iegādāties saldā krējuma cieti????
salda krajuma ciete ir salda krajuma stabilizators, kas lauj atrak saputot putukrejumu un tas palelina putukrejuma kusanu, varu ieteikt razotaja “RUF”-“Unser Sahnefest” putukrejuma stabilizatoru, pati izmantoju jau vairakus gadus un nesudzos par ta efektivitati
Pēc komentāriem nolēmu pievienot pāris ēdamkarotes kukurūzas cietas un cepu 170 grādos stundu, kūka sanāca skaista, taču, kad sākru griezt tā iekšā bija diezgan šķidra, īpaši viducī. Bija ļoti garšīga, tāpēc labprāt sataisītu vēlreiz, taču nezinu kā nākamreiz izbēgt no tā, lai tā nav šķidra.
Es šo kūku esmu taisījusi jau vairākas reizes un katru reizi citā krāsnī, tāpēc arī cepšanas laiks atšķiras, esmu cepusi pat 3 stundas, jo man gadījās, ka iekšā viss šķidrs, bet virspuse jau apdegusi, nogriezu virsiņu nost, garnējums pa virsu un visi laimīgi, ātrākais cepšanas laiks man bija 45 minūtes, bet tad ir jādara tā, ka jāizslēdz krāsns, bet kūka iekšā paliek un durvis ciet, tad viņa tai siltumā smuki turpina cepties , siltums aiziet līdz viducim un viss forši, un vēl kas, iesaku pamēģināt pildījumam izmantot pusi uz pusi piena un tumšo šokolādi un arī garnējumam piena šokolādi, var arī tās cepumu drupačas uzbirdināt, šokolādes gabaliņus un obligāti svaigas ogas, tas piedos to svaigumu, kas tik ļoti trūkst šai kūkai 🙂 kūka super, visiem vienmēr ļoti garšo!