Pistācijas riekstus izloba no čauliņām.
Balto šokolādi un tumšo šokolādi lēni izkausē ūdens peldē (nedrīkst pārāk uzkarsēt).
Kad baltā šokolāde ir pilnībā izkususi, tajā iemaisa lobītos pistāciju riekstus un kaltētās dzērvenes.
Četrstūra formu izklāj ar pārtikas plēvi, lai tad, kad šokolāde sacietēs, to būtu vieglāk izcelt no formas. Sagatavoto baltās šokolādes masu lej kastītē un atstāj uz 15 minūtēm nedaudz sastingt.
Tikmēr izkausē tumšo šokolādi, un tajā iemaisa lazdu riekstus vai mandeles.
Iegūto tumšās šokolādes masu pārlej pāri baltās šokolādes masai, un liek ledusskapī uz 3–4 stundām sastingt.
Pirms pasniegšanas šokolādes pagalīti vēlams izņemt no ledusskapja vismaz 30 minūtes iepriekš, lai tā nedaudz atmaigst. Tad to būs vieglāk sagriezt. Šokolādes pagali izņem, to izceļot aiz plēves malām. Tā nāk ārā grūti, bet tomēr padodas.
Komentāri: