Šokolādes groziņi ar mandeļu un kokosriekstu krēmu
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
50 g kakao pulvera
140 g kokosriekstu miltu
200 g kokosriekstu eļļas
225 g kļavu sīrupa
¼ tējkarotes sāls
130 g Rapunzel BIO kokosriekstu un mandeļu krēma ar datelēm
avenes, mellenes vai citas ogas dekorēšanai
Pagatavošana
Kakao pulveri, kokosriekstu miltus un sāli samaisa bļodā.
Kokosriekstu eļļu katliņā izkausē un kopā ar kļavu sīrupu pievieno bļodā pie sausajām sastāvdaļām. Kārtīgi izmaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla. Mīklu atstāj atpūsties 10 minūtes, lai tā sabiezē.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Mafinu formiņas iesmērē ar kokosriekstu eļļu. Katrā formiņā liek 1 ēdamkaroti mīklas, ar pirkstiem vai karoti mīklu izlīdzina, vidū izveido bedrīti, lai ir vietas pildījumam.
Cep sakarsētā krāsnī 10 minūtes, pēc tam pilnībā atdzesē. Kad groziņi atdzisuši, mafinu formiņas uzmanīgi apgāž. Groziņiem vajadzētu pašiem izkrist. Ja tie nekrīt, tad viegli pasit pa formiņas dibenu.
Katru groziņu pilda ar kokosriekstu un mandeļu krēmu un dekorē ar ogām.
Komentāri: