Kraukšķīgās olas ar bekonu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

6 olas – 2 olas panējumam, 4 pildījumam

100g PANKO rīvmaize

100g milti

8 šķēles bekona

eļļa fritēšanai (apmēram 500ml)

sāls pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Olas liek vārīties uz 8 minūtēm vārošā ūdenī. Pēc vārīšanās uzreiz liek tās atdzesēties aukstā ūdenī. Olas nomizo.
  2. Tikmēr sakul pāris olas kopā ar škipsniņu sāls.
  3. Olu panē secīgi: vispirms miltos, tad sakultajā olā, tad rīvmaizē.
  4. Atkārto panēšanu vēlreiz: vēlreiz olā un rīvmaizē, lai iegūtu īpaši kraukšķīgu garoziņu.
  5. Liek fritēties karstā eļļā (180C) līdz tās ir zeltainas. Nosusina uz papīra dvieļa.

Komentāri: