Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Smiltsērkšķu un timiāna sīrups ar kanēli
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
300 g smiltsērkšķu ogu
saišķītis timiāna
1 kanēļa standziņu
200 g Dansukker sīrupa cukura
500 ml ūdens
Pagatavošana
Ogām pievieno ūdeni, timiāna saišķi un kanēļa standziņu, vāra, līdz ogas atdod visu sulu un garšu no garšvielām.
Nokāš un atdzesē līdz 55 °C temperatūrai, pievieno sīrupa cukuru un izmaisa. Sīrupu atdzesē un sašķaida pēc garšas. Lieto kokteiļos, taisot limonādi vai karsto dzērienu.
Komentāri: