Smeķīgie kartupelīši folijā

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Neatņemama sastāvdaļa mūsu ģimenes Jāņu galdā. Kartupeļi cepšanai sagatavojami ļoti ātri
un to droši var darīt jau iepriekšējā dienā. Šie kartupelīši ir gardi gan tikko izcepti, gan arī
aukstā veidā. Tad tos var pārgriezt uz pusēm, uzlikt karoti biezpiena ar krējumu un pāri
marinētas siļķes gabaliņu – izcila uzkoda pēcsvētku rītam dūšas piesiešanai! Lai lustīga
svinēšana!

Sastāvdaļas

1,5 kg jauno kartupelīšu
200 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
100 g sviesta
timiāna zariņi
sāls
malti melnie pipari

Pagatavošana

1.Kartupelīšus kārtīgi nomazgā, norīvē miziņu.
2. Cūkgaļas krūtiņu sagriež smalkos gabaliņos.
3. Kartupeļus liek lielā bļodā, pievieno sakapāto gaļu, sāli, piparus, timiāna zariņus un
sviestu istabas temperatūrā.
4. Visu samaisa tā, lai kartupeļi būtu apklāti no visām pusēm ar garšvielām, sviestu un
gaļas kriksīšiem.
5. Kartupeļus ietin folijā un cep uz grila apmēram 40 minūtes vai arī krāsnī 180 ºC
temperatūrā 1 stundu.