“Skūto” ziedkāpostu salāti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • ½ galviņas ziedkāposta
  • 1 vidēja lieluma sarkano lapu cigoriņš (radicchio)
  • 6 kāti selerijas ar visām lapām
  • 30 g maurloku
  • 30 g pētersīļu
  • 75 g medū glazēti valrieksti

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 35 g olīveļļas
  • sula no 2 citroniem
  • sula no 1 apelsīna
  • 1 tējkarote ūdens
  • 4–5 atkaulotas dateles

Pagatavošana

  1. Ar virtuves kombaina vai virtuves mandolīnas palīdzību plāni sagriež ziedkāposta ziedkopas, lai tās veidotu smalkas, bet atpazīstamas formas plāksnītes (šādi iespējams sagriezt arī ar asu nazi).
  2. Smalki sagriež sarkano lapu cigoriņu. Pievieno seleriju lapas. Seleriju kātus griež plānās un garenās strēmelītēs.
  3. Sakapā pētersīļus un maurlokus. Visas sastāvdaļas viegli samaisa.
  4. Dateles smalki sakapā, tad pievieno Dižonas sinepes, olīveļļu, citronu un apelsīnu sulu un ūdeni, visu sablendē viendabīgā konsistencē.
  5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Valriekstus iemasē ar medu, liek uz cepamā papīra un pārkaisa ar sāli. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz tie kraukšķīgi.
  6. Salātos iecilā mērci un pārkaisa ar medū glazētiem valriekstiem.
1. pagatavošanas solis
SkutieSalati_1

Ar virtuves kombaina vai virtuves mandolīnas palīdzību plāni sagriež ziedkāposta ziedkopas, lai tās veidotu smalkas, bet atpazīstamas formas plāksnītes (šādi iespējams sagriezt arī ar asu nazi).

2. pagatavošanas solis
SkutieSalati_2

Smalki sagriež sarkano lapu cigoriņu. Pievieno seleriju lapas. Seleriju kātus griež plānās un garenās strēmelītēs.

3. pagatavošanas solis
SkutieSalati_3

Sakapā pētersīļus un maurlokus. Visas sastāvdaļas viegli samaisa.

4. pagatavošanas solis
SkutieSalati_4

Dateles smalki sakapā, tad pievieno Dižonas sinepes, olīveļļu, citronu un apelsīnu sulu un ūdeni, visu sablendē viendabīgā konsistencē.

5. pagatavošanas solis
SkutieSalati_5

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Valriekstus iemasē ar medu, liek uz cepamā papīra un pārkaisa ar sāli. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz tie kraukšķīgi.

6. pagatavošanas solis
SkutieSalati_6

Salātos iecilā mērci un pārkaisa ar medū glazētiem valriekstiem.