Mērcei:
Ar virtuves kombaina vai virtuves mandolīnas palīdzību plāni sagriež ziedkāposta ziedkopas, lai tās veidotu smalkas, bet atpazīstamas formas plāksnītes (šādi iespējams sagriezt arī ar asu nazi).
Smalki sagriež sarkano lapu cigoriņu. Pievieno seleriju lapas. Seleriju kātus griež plānās un garenās strēmelītēs.
Sakapā pētersīļus un maurlokus. Visas sastāvdaļas viegli samaisa.
Dateles smalki sakapā, tad pievieno Dižonas sinepes, olīveļļu, citronu un apelsīnu sulu un ūdeni, visu sablendē viendabīgā konsistencē.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Valriekstus iemasē ar medu, liek uz cepamā papīra un pārkaisa ar sāli. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz tie kraukšķīgi.
Salātos iecilā mērci un pārkaisa ar medū glazētiem valriekstiem.
Komentāri: