Skudru pūznis

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Atgriežoties pie mīļiem bērnības ēdieniem, Līva parādīs kā pašam mājās pagatavot savu skudru pūzni! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • šķipsna sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
  • dekorēšanai: magoņu sēkliņas, kausēta tumšā šokolāde

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc miltus, pūdercukuru, sāli, olas dzeltenumu un kubiņos sagrieztu aukstu sviestu. Ar rokām sviestu sadrupina kopā ar miltu maisījumu, līdz iegūst slapjām smiltīm līdzīgu konsistenci. Mīklai pievieno 2 ēdamkarotes auksta ūdens un mīca, līdz mīkla sāk turēties kopā, bet nedrīkst pārmīcīt, lai cepumi pēc tam ir drupani. Visu ietin cepamajā papīrā, liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
  2. Kad mīkla nostāvējusies, to izmaļ cauri gaļas maļamajai mašīnai, tādējādi iegūstot mazus cepumu gabaliņus, liek uz cepamās pannas un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī tvaika režīmā 10 minūtes, līdz visi cepumu gabaliņi apbrūnējuši.
  3. Lielā bļodā sajauc vārīto iebiezināto pienu kopā ar cepumu gabaliņiem, līdz tie ir no visām pusēm noklāti. Masu liek lēzenā taukā kā kaudzīti, pārlej ar izkausētu šokolādi un pārber ar magoņu sēkliņām. Liek uz 2 stundām ledusskapī savilkties.

Komentāri: