Sviesta mīklas groziņi ar divu veidu pildījumiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

240 g miltu

110 g auksta sviesta

4–6 ēdamkarotes ledus ūdens

¼ tējkarote sāls

PILDĪJUMAM

100 g pilnpiena biezpiena

100 ml saldā krējuma

1 tējkarote cukura

svaigas ogas pasniegšanai (avenes, zemenes, mellenes)

100 g tunča eļļā

½ tējkarotes sāls

1 tējkarote asās mērces (tabasko, srirača)

100 g krēmsiera

kaperi vai mazie pipargurķīši pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā liek miltus, kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un sāli. Ieslēdz kombainu, un lēnām pievieno auksto ūdeni. Kombainu izslēdz, tiklīdz mīkla nedaudz salīp kopā.
  2. Mīklu izgāž uz pārtikas plēves vai cepamā papīra un pārloka dažas reizes, līdz tā salīp vienā gabalā. Liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm, pirms ar to kaut ko dara.
  3. Sagatavo pildījumus. Ar Stollar kombaina miksera uzgaļa palīdzību sakuļ saldo krējumu ar cukuru un ieputo biezpienu. Liek ledusskapī.
  4. Tāpat saputo krēmsieru, pievieno tunci, sāli un aso mērci. Saputo līdz viendabīgai masai un liek ledusskapī.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  6. Sagatavo groziņu vai mazu kēksiņu formas. Ietauko tās, katrā liek pa pikucītim mīklas, izlīdzina un ar nazi nogriež smuku augšmalu.
  7. Groziņus ar mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm pirms cepšanas.
  8. Cep 20 minūtes un pārbauda vēlamo mīklas krāsu. Cepšanas ilgums būs atkarīgs no formas izmēra, tartes forma cepsies ilgāk.
  9. Gatavos groziņus atdzesē un pilda – saldos ar biezpiena krēmu un ogām, sāļos ar putotu tunča krēmu un kaperiem vai gurķīšiem.

 

Komentāri: