Skābu kāpostu un kāļu krēmzupa ar kūpinātiem cūkas vaigiem un grauzdētiem lazdu riekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

400 g skābu kāpostu

1 mazs burkāns

1 vidējs kālis

300 ml saldā krējuma

350 g kūpinātu cūkas vaigu

20 g lazdu riekstu

Pagatavošana

  1. Burkānu un kāli nomizo un sagriež vidējos kubiņos. Liek katliņā un uz mērenas uguns sautē, līdz tie ir mīksti, pievieno kāpostus un mazliet ūdens, vēlreiz sautē, līdz kāposti mīksti.
  2. Pievieno saldo krējumu, nedaudz novāra. Visu sablendē, līdz zupa ir krēmīga.
  3. Lazdu riekstus grauzdē krāsnī 150 °C temperatūrā 30 minūtes. Noberž miziņu un sadrupina.
  4. Zupai virsū kārto cūkas vaidziņus un drupinātus lazdu riekstus un pasniedz.