Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Skābu kāpostu un kāļu krēmzupa ar kūpinātiem cūkas vaigiem un grauzdētiem lazdu riekstiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
400 g skābu kāpostu
1 mazs burkāns
1 vidējs kālis
300 ml saldā krējuma
350 g kūpinātu cūkas vaigu
20 g lazdu riekstu
Pagatavošana
Burkānu un kāli nomizo un sagriež vidējos kubiņos. Liek katliņā un uz mērenas uguns sautē, līdz tie ir mīksti, pievieno kāpostus un mazliet ūdens, vēlreiz sautē, līdz kāposti mīksti.
Pievieno saldo krējumu, nedaudz novāra. Visu sablendē, līdz zupa ir krēmīga.
Lazdu riekstus grauzdē krāsnī 150 °C temperatūrā 30 minūtes. Noberž miziņu un sadrupina.
Zupai virsū kārto cūkas vaidziņus un drupinātus lazdu riekstus un pasniedz.
Komentāri: