Recepte

Sirloin steiks ar mini kukurūzu un garo kātu brokoļiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sāls ir brīnišķīga viela, kas jau kopš Bībeles un Senās Ēģiptes laikiem ir bijusi viela, kam piemīt pārdabiskas un pat mistiskas spējas. Neņemot vērā reliģisko pārliecību, nenoliedzami jāatzīst, ka sāls ir ļoti svarīga lieta, kad runa ir par ēdienu. Tas pat bezgaršīgāko ēdienu var pārvērst līdz nepazīšanai, izceļot tā labākās iezīmes un garšas. Electrolux sāls bloks, kas cēlies no Himalaju sāls atradnēm, ir veselīgs un gards ēdienu sālīšanas veids. Sārtais akmeņsāls satur dažādas minerālvielas, tādēļ ēdieni gatavošanas laikā tiek bagātināti ar dabisku garšu, un ēdienam nebūs nepieciešams papildu sviests vai eļļa.

Lai gatavotu ēdienu uz Himalaju sāls bloka, nav nepieciešams āra grils, jo to var sildīt gan uz indukcijas plīts, gan gāzes plīts un pat cepeškrāsnī. Galvenais ir to lēnām uzkarsēt līdz vēlamajai temperatūrai un tad uz tā kārtot ēdienu. Brīdī, kad ēdiens saskaras ar Himalaju sāls bloku, notiek kas maģisks. Ar šo metodi nav iespējams ēdienu ne pārsālīt, ne pielikt tam par maz sāls. Bloks konkrētajam ēdienam atdod tieši tik daudz sāls, cik nepieciešams.

Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 2 gabali Sirloin steika
  • 400 g brokoļu
  • 200 g mini kukurūzas
  • Extra virgin olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sāls bloku pakāpeniski uzkarsē cepeškrāsnī līdz 230 °C temperatūrai. Vispirms cepeškrāsnī liek sāls bloku un uzkarsē to līdz 100 °C temperatūrai. Kad krāsns uzkarsusi, temperatūru paaugstina par 50 grādiem, līdz krāsns un bloks atkal sasnieguši norādīto temperatūru. Tā turpina, ievērojot 50 grādu kāpinājumu, līdz sasniegta cepšanai vēlamā temperatūra. To, vai bloks ir pietiekami uzkarsis, pārbauda ar ūdens palīdzību – ja ūdens lāsīte uzreiz iztvaiko, tas gatavs lietošanai.
  2. Sāls bloku ņem ārā no krāsns, un uz tā gatavo maltīti. Vispirms uz tā virsū liek dārzeņus, apcep tos no visām pusēm.
  3. Paralēli cep arī Sirloin steiku (aptuveni 2 minūtes no katras puses, lai iegūtu medium rare gaļu). Kad gaļa un dārzeņi apcepti no abām pusēm, tos sakārto uz šķīvjiem. Dārzeņus apslaka ar olīveļļu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: