Es mīlu visas lazanjas variācijas, taču šis variants ar lielāku dārzeņu un olbaltumvielu saturu man sniedz ilgāku sāta sajūtu un palīdz sasniegt ikdienas uztura mērķus, ļaujot arī ēst ar baudu. Šī lazanja ir viens no mana dēliņa Olivera mīļākajiem ēdieniem, kuru abi vienmēr baudām kopā!
500 g cāļa maltās gaļas
600 ml konservētu tomātu gabaliņos ar baziliku
60 ml tomātu mērces (ar mazu sāls un cukura daudzumu)
150 g rikotas siera
100 g krēmsiera
60 g mīksta vājpiena biezpiena
1 cukīni, sarīvēts
2 nelieli burkāni, sarīvēti
1 ēdamkarote kaltēta bazilika
aptuveni 6 lazanjas plāksnes (iepriekš nepagatavotas)
130 g sarīvēta siera
24 x 24 cm cepamtrauks gatavošanai
Komentāri: