Dārzeņu lazanja

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Es mīlu visas lazanjas variācijas, taču šis variants ar lielāku dārzeņu un olbaltumvielu saturu man sniedz ilgāku sāta sajūtu un palīdz sasniegt ikdienas uztura mērķus, ļaujot arī ēst ar baudu. Šī lazanja ir viens no mana dēliņa Olivera mīļākajiem ēdieniem, kuru abi vienmēr baudām kopā!

Sastāvdaļas

500 g cāļa maltās gaļas

600 ml konservētu tomātu gabaliņos ar baziliku

60 ml tomātu mērces (ar mazu sāls un cukura daudzumu) 

150 g rikotas siera

100 g krēmsiera

60 g mīksta vājpiena biezpiena

1 cukīni, sarīvēts

2 nelieli burkāni, sarīvēti

1 ēdamkarote kaltēta bazilika

aptuveni 6 lazanjas plāksnes (iepriekš nepagatavotas)

130 g sarīvēta siera

24 x 24 cm cepamtrauks gatavošanai

Pagatavošana

  1. Vispirms pannā apcep malto gaļu. Pēc tam pievieno tomātus, tomātu mērci un visu kopā sautē zem vāka aptuveni 5‒10 min. 
  2. Sarīvē cukīni un burkānu. Cukīni nospiež lieko mitrumu. Bļodā sajauc rikotas sieru ar biezpienu, krēmsieru un kaltētu baziliku. 
  3. Lazanjas plāksnes liek mērcēties traukā ar ūdeni uz 10 minūtēm. Ietauko cepamformu. Vispirms liek 3 plāksnes, tās droši drīkst pārklāties dažās vietās, starp tām var būt arī tukšumi. Pēc tam pārlej pāri pagatavoto gaļas mērci, aptuveni pusi. Tad liek cukīni un burkānu kārtu, pēc tam biezpiena un rikotas siera kārtu (izliek visu). Virsū liek nākamās 3 lazanjas plāksnes. Visbeidzot uzklāj pēdējo mērces kārtu, izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes. 
  4. Pēc cepšanas pārkaisa ar sieru un liek cepties vēl uz 10 minūtēm. Pasniedz ar zaļumiem un pievieno vēl sarīvētu sieru, ja vēlas.

Komentāri: