Variācijas par tēmu:
Salātos pati svarīgākā ir mērce. Izmēģiniet kādu no šīm:
Dabiskā jogurta, biezpiena un fetas siera mērce
Saldā krējuma mērce
Medus mērce
Sinepju mērce
Kartupeļus notīra (var arī nemizot) un sālsūdenī izvāra mīkstus. Jaunos kartupeļus ieteicams likt verdošā ūdenī.
Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Pievieno ~ 2 ēdamkarotes eļļas un balzametiķi. Pieber sāli, šķipsniņu piparu un sakuļ visas sastāvdaļas kopā viendabīgā mērcē.
Rukolu un salātlapas noskalo un nožāvē. Papriku sagriež plānās strēmelītēs, ķiršu tomātiņus – uz pusēm.
Vistu akniņas attīra no plēvēm un pārgriež uz pusēm.
Uzkarsē pannā eļļu un sviestu un apcep vistu akniņas no abām pusēm brūnas. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.
Salātu traukā liek kartupeļus, zaļās lapas, sagrieztus dārzeņus un aknas. Visu pārlej ar mērci un viegli sacilā kopā.
Piezīme: salātus var pasniegt gan ar aukstiem, jau atdzisušiem kartupeļiem, gan arī siltiem, tikko vārītiem. Garšīgi ir abi varianti.
Komentāri: