SIERA UN ALUS FONDĪ

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g sarkanā Čedaras siera
  • 200 ml gaišā alus
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 tējkarote asās mērces
  • 1 klaips iecienītākās maizes
  • 1 brokolis

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Gatavo fondī. Katliņā lej 200 ml gaišā alus un uz pusēm pārgrieztu ķiploka daiviņu. Kad alus sāk vārīties, karstumu nogriež uz vidēju. Traukā sarīvē sieru, pārber ar miltiem un samaisa, lai milti vienmērīgi pārklāj rīvēto sieru. Milti palīdzēs sieram vienmērīgi sajaukties ar alu.
  2. No katliņa izņem ķiploku, un, lēni maisot, pieber sarīvēto sieru. Turpinot maisīt uz lēnas uguns, procesu turpina apmēram 10 minūtes, līdz viss siers ir vienmērīgi izkusis un milti ir vienmērīgi iejaukušies siera masā.
  3. Vislabāk fondī ir pasniegt fondī traukā, kas ir paredzēts, lai uzturētu siltumu, līdz ar to siera masa tiks uzturēta izkususi. Bet, ja paredzēts to ēst uzreiz, var pasniegt arī bļodiņā. Gadījumā, ja masa sabiezē par daudz, to vienmēr var ātri uzsildīt katliņā.
  4. Pasniedz ar kubiņos sagrieztu maizi un brokoli, bet šeit droši var eksperimentēt – pasniegt ar grauzdiņiem, maizes standziņām, burkānu, seleriju, ziedkāpostu, pat daiviņās sagrieztu ābolu vai mednieku desiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: