Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Siera putra ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
PUTRAI
1250 ml ūdens
½ tējkarotes sāls
155 g polentas
1 ēdamkarote nesālīta sviesta
90 g rīvēta Ementāles siera
90 g rīvēta Parmas siera
DĀRZEŅIEM
200 g Briseles kāpostu, sagrieztu uz pusēm
350 g riekstu ķirbja, sagriezta mazos kubiņos
250 g krāsainu ķiršu tomātiņu
4 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote balzametiķa
svaigi malti melnie pipari
sāls
kapāti pētersīļi vai baziliks dekorēšanai
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai. Cepamajā traukā kārto Briseles kāpostus un ķirbjus, pārlej ar olīveļļu un balzametiķi, uzkaisa sāli un piparus. Visu apmaisa un liek krāsnī uz 20–25 minūtēm vai līdz tam, kad ar dakšiņu viegli var iedurt gan ķirbī, gan Briseles kāpostos.
Mazākā traukā ieber krāsainos ķiršu tomātiņus, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un liek krāsnī uz 20–25 minūtēm, līdz tie ir kārtīgi apcepušies.
Lielā katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un uzvāra uz lielas uguns. Tad iemaisa polentu un vāra līdz pirmajam burbulim. Pazemina vārīšanās temperatūru un, ik pa laikam apmaisot, vāra vēl 30 minūtes. Kad polenta iegūst viendabīgu konsistenci un ir uzsūkusi visu ūdeni, putrā iemaisa sviestu un sieru.
Putru servē bļodiņās, pa virsu kārtojot krāsnī ceptos dārzeņus. Rotā ar kapātu baziliku vai pētersīļiem. Pasniedz karstu.
Komentāri: