Siera krekeri

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g siera izlases ar ķimenēm un saulē kaltētiem tomātiem
  • sezama sēklas
  • kaltēts timiāns

Pagatavošana

  1. Sieru sagriež mazākās šķēlēs (cik lielas būs šķēles, tik lieli būs krekeri) un izkārto uz pannas ar ieklātu cepamo papīru.
  2. Ķimeņu siera šķēles pārkaisa ar sezama sēklām, bet sieru ar saulē kaltētiem tomātiem apber ar timiānu. Var izmantot arī čili pārslas, ķiploku granulas, grauzdētus sīpolus vai jebkādas citas piedevas.
  3. Cep cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz siers izcepies zeltaini brūns.
  4. Atdzesē un pasniedz. Siera krekeri jāpasniedz tajā pašā dienā, jo istabas temperatūrā tie zaudēs kraukšķīgumu.