Pilngraudu rudzu milti starp latviešiem ir izsenis iecienīts produkts, un ne velti! Rudzu grauda daudzslāņainais apvalks ir pilns ar šķīstošām un nešķīstošām šķiedrvielām, antioksidantiem un citām bioloģiski aktīvām vielām.
Sastāvdaļas
100 g Herkuless pilngraudu rudzu milti
180 g pilnpiena biezpiena
200 g Čedaras siera (vai kāds cits labi kūstošs siers)
50 g sviesta istabas temperatūrā
2 olas
sāls
½ tējkarotes kūpinātas paprikas
½ tējkarotes salvijas
sezama sēkliņas
Pagatavošana
20 lieli cepumi
Olas sakuļ un pievieno sarīvētu sieru, biezpienu un šķipsniņu sāls.
Masai klāt piemīca mīkstu sviestu un garšvielas.
Kārto pannā vēlamajā formā, apber ar sezama sēkliņām un cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes.
Komentāri: