SIERA CEPUMI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Pilngraudu rudzu milti starp latviešiem ir izsenis iecienīts produkts, un ne velti! Rudzu grauda daudzslāņainais apvalks ir pilns ar šķīstošām un nešķīstošām šķiedrvielām, antioksidantiem un citām bioloģiski aktīvām vielām.

Sastāvdaļas

  • 100 g Herkuless pilngraudu rudzu milti
  • 180 g pilnpiena biezpiena
  • 200 g Čedaras siera (vai kāds cits labi kūstošs siers)
  • 50 g sviesta istabas temperatūrā
  • 2 olas
  • sāls
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas
  • ½ tējkarotes salvijas
  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

20 lieli cepumi

  1. Olas sakuļ un pievieno sarīvētu sieru, biezpienu un šķipsniņu sāls.
  2. Masai klāt piemīca mīkstu sviestu un garšvielas.
  3. Kārto pannā vēlamajā formā, apber ar sezama sēkliņām un cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes.