100 g 6 graudu mikšļa (var aizstāt ar jebkuriem citiem graudaugiem)
200 g biešu lapiņu vai citu smalku salātu
200 g novārītu biešu
balzametiķis
laba olīveļļa
kļavu sīrups vai medus
100 g mīkstā kazas siera
Pagatavošana
Graudaugus sagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma. Sešu graudu miksli iepriekšējā vakarā aplej ar aukstu ūdeni un pēc 12 stundu uzbriešanas 15 minūtes vāra ūdenī attiecībā 1 : 3. Tad atdzesē.
Bietes sagriež daiviņās. Pannā uzkarsē olīveļļu un tajā viegli apcep bietes. Tad pievieno 3 ēdamkarotes balzametiķa un ļauj notvaicēties, beigās pieliek 1 ēdamkaroti kļavu sīrupa vai medus un sāli pēc garšas. Noņem no uguns.
Biešu lapiņas sajauc ar mērci no 2 ēdamkarotēm labas olīveļļas, 1 ēdamkarotes balzametiķa un 1 tējkarotes kļavu sīrupa vai medus, sāli un pipariem pēc garšas.
Kārto salātus. Pamatā liek graudaugus, tad biešu lapiņas, tām pāri karamelizētās bietes un visbeidzot pa virsu – gabaliņos sadrupinātu kazas sieru.
Komentāri: