Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Sešu graudu salāti ar bietēm un kazas sieru
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
100 g 6 graudu mikšļa (var aizstāt ar jebkuriem citiem graudaugiem)
200 g biešu lapiņu vai citu smalku salātu
200 g novārītu biešu
balzametiķis
laba olīveļļa
kļavu sīrups vai medus
100 g mīkstā kazas siera
Pagatavošana
Graudaugus sagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma. Sešu graudu miksli iepriekšējā vakarā aplej ar aukstu ūdeni un pēc 12 stundu uzbriešanas 15 minūtes vāra ūdenī attiecībā 1 : 3. Tad atdzesē.
Bietes sagriež daiviņās. Pannā uzkarsē olīveļļu un tajā viegli apcep bietes. Tad pievieno 3 ēdamkarotes balzametiķa un ļauj notvaicēties, beigās pieliek 1 ēdamkaroti kļavu sīrupa vai medus un sāli pēc garšas. Noņem no uguns.
Biešu lapiņas sajauc ar mērci no 2 ēdamkarotēm labas olīveļļas, 1 ēdamkarotes balzametiķa un 1 tējkarotes kļavu sīrupa vai medus, sāli un pipariem pēc garšas.
Kārto salātus. Pamatā liek graudaugus, tad biešu lapiņas, tām pāri karamelizētās bietes un visbeidzot pa virsu – gabaliņos sadrupinātu kazas sieru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: