Variācijas par tēmu:
Sālīto sēņu vietā var lietot:
Veģetārieši var vārīt šo zupu bez gaļas, pievienojot miežu putraimus vai grūbas tumīgumam un sātīgumam.
Sēnes uzvāra, lai novārītu lieko sāli. Tad nokāš, noskalo zem auksta ūdens, notecina caurdurī un smalki sagriež.
Sagatavo dārzeņus. Burkānu notīra un sagriež ripiņās, kartupeļus nomizo un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Ķiploka daiviņas un sīpolu notīra un smalki sakapā.
Bekonu sagriež nelielās strēmelītēs.
Uzkarsē katlu, kurā tiks vārīta zupa, un nelielā eļļas daudzumā apcep sagriezto gaļu. Kad gaļa ir apcepusies, pievieno burkānus, sīpolus un ķiplokus. Turpina cept, kamēr sīpoli un ķiploki kļūst caurspīdīgi.
Saceptajai gaļai un dārzeņiem pievieno ~ 2 l ūdens. Visu uzvāra līdz pirmajam mutulim, tad liesmu samazina un turpina vārīt 10 minūtes.
Tad pievieno kartupeļus, sēnes, piparus, lauru lapas un vāra vēl ~15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti. Pēc vajadzības pievieno vēl ūdeni un sāli, uzvāra un atstāj nedaudz „atpūsties”. Zupai ir jābūt pabiezai.
Kamēr zupa „atpūšas”, marinētos gurķus sagriež nelielos kubiņos.
Pasniedzot zupu, katrā šķīvī pievieno pāris ēdamkarotes marinēto gurķu, skābu krējumu un svaigus zaļumus pēc garšas.
Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and web and this is really annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.