Sēņu zupa ar žāvētu gaļu un marinētiem gurķiem

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 0,7-1 l sālītu meža sēņu
  • 300-400 g žāvētas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 6 kartupeļi
  • 1 liels vai 2 mazāki burkāni
  • 2-3 lauru lapas
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • 2-3 marinēti gurķi
  • sakapātas dilles un pētersīļi,
  • skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sēnes uzvāra, lai novārītu lieko sāli. Tad nokāš, noskalo zem auksta ūdens, notecina caurdurī un smalki sagriež.
  2. Sagatavo dārzeņus. Burkānu notīra un sagriež ripiņās, kartupeļus nomizo un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Ķiploka daiviņas un sīpolu notīra un smalki sakapā.
  3. Bekonu sagriež nelielās strēmelītēs.
  4. Uzkarsē katlu, kurā tiks vārīta zupa, un nelielā eļļas daudzumā apcep sagriezto gaļu. Kad gaļa ir apcepusies, pievieno burkānus, sīpolus un ķiplokus. Turpina cept, kamēr sīpoli un ķiploki kļūst caurspīdīgi.
  5. Saceptajai gaļai un dārzeņiem pievieno ~ 2 l ūdens. Visu uzvāra līdz pirmajam mutulim, tad liesmu samazina un turpina vārīt 10 minūtes.
  6. Tad pievieno kartupeļus, sēnes, piparus, lauru lapas un vāra vēl ~15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti. Pēc vajadzības pievieno vēl ūdeni un sāli, uzvāra un atstāj nedaudz „atpūsties”. Zupai ir jābūt pabiezai.
  7. Kamēr zupa „atpūšas”, marinētos gurķus sagriež nelielos kubiņos.
  8. Pasniedzot zupu, katrā šķīvī pievieno pāris ēdamkarotes marinēto gurķu, skābu krējumu un svaigus zaļumus pēc garšas.

 

Variācijas par tēmu:

Sālīto sēņu vietā var lietot:

  • kaltētas, iepriekš izmērcētas sēnes;
  • svaigas sēnes;
  • saldētas, atkausētas sēnes.

Veģetārieši var vārīt šo zupu bez gaļas, pievienojot miežu putraimus vai grūbas tumīgumam un sātīgumam.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēnes uzvāra, lai novārītu lieko sāli. Tad nokāš, noskalo zem auksta ūdens, notecina caurdurī un smalki sagriež.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo dārzeņus. Burkānu notīra un sagriež ripiņās, kartupeļus nomizo un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Ķiploka daiviņas un sīpolu notīra un smalki sakapā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bekonu sagriež nelielās strēmelītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē katlu, kurā tiks vārīta zupa, un nelielā eļļas daudzumā apcep sagriezto gaļu. Kad gaļa ir apcepusies, pievieno burkānus, sīpolus un ķiplokus. Turpina cept, kamēr sīpoli un ķiploki kļūst caurspīdīgi.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saceptajai gaļai un dārzeņiem pievieno ~ 2 l ūdens. Visu uzvāra līdz pirmajam mutulim, tad liesmu samazina un turpina vārīt 10 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno kartupeļus, sēnes, piparus, lauru lapas un vāra vēl ~15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti. Pēc vajadzības pievieno vēl ūdeni un sāli, uzvāra un atstāj nedaudz „atpūsties”. Zupai ir jābūt pabiezai.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamēr zupa „atpūšas”, marinētos gurķus sagriež nelielos kubiņos.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedzot zupu, katrā šķīvī pievieno pāris ēdamkarotes marinēto gurķu, skābu krējumu un svaigus zaļumus pēc garšas.

Komentāri:

  • Joseph saka:

    Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and web and this is really annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.