Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SELERIJAS UN SPINĀTU ZUPA
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 sīpols
4 daiviņas ķiploku
600 g selerijas kātu un sakņu
450 g kartupeļu
1 l dārzeņu buljona
200 ml ūdens
1 lauru lapa
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
½ tējkarotes Kajennas piparu
2 ēdamkarotes svaigu diļļu
2 ēdamkarotes svaigu pētersīļu
60 g spinātu
skābais krējums, jogurts vai auzu krējums
laims
Pagatavošana
Rupji sakapā sīpolu, selerijas un kartupeļus. Sasmalcina ķiploka daiviņas.
Katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni.
Kad sīpoli apcepti, pievieno ķiplokus un cep kopā ar sīpoliem aptuveni 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno sagrieztos dārzeņus, buljonu, ūdeni un garšvielas (svaigos zaļumus pagaidām klāt neliek!). Katlam liek vāku un lēni vāra aptuveni 10 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
Zupu noņem no uguns, izņem lauru lapu un pievieno svaigos zaļumus.
Zupu liek krūzes blenderī vai ar rokas blenedri sablendē vienmērīgā masā.
Pasniedz ar krējumu vai jogurtu un selerijas lapām. Lieliski garšos, ja klāt piespiedīs pavisam nedaudz svaigas laima sulas un ēdīs kopā ar maizīti.
Komentāri: