SELERIJAS UN SPINĀTU ZUPA

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 600 g selerijas kātu un sakņu
  • 450 g kartupeļu
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 200 ml ūdens
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • 2 ēdamkarotes svaigu diļļu
  • 2 ēdamkarotes svaigu pētersīļu
  • 60 g spinātu
  • skābais krējums, jogurts vai auzu krējums
  • laims

Pagatavošana

  1. Rupji sakapā sīpolu, selerijas un kartupeļus. Sasmalcina ķiploka daiviņas.
  2. Katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni.
  3. Kad sīpoli apcepti, pievieno ķiplokus un cep kopā ar sīpoliem aptuveni 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  4. Pievieno sagrieztos dārzeņus, buljonu, ūdeni un garšvielas (svaigos zaļumus pagaidām klāt neliek!). Katlam liek vāku un lēni vāra aptuveni 10 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
  5. Zupu noņem no uguns, izņem lauru lapu un pievieno svaigos zaļumus.
  6. Zupu liek krūzes blenderī vai ar rokas blenedri sablendē vienmērīgā masā.
  7. Pasniedz ar krējumu vai jogurtu un selerijas lapām. Lieliski garšos, ja klāt piespiedīs pavisam nedaudz svaigas laima sulas un ēdīs kopā ar maizīti.