Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SELERIJAS BIEZENIS
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg selerijas sakņu
2 skābi āboli
½ tējkarotes sāls
60 g sviesta
200 g saldā krējuma
svaigi malti melnie pipari
sauja grauzdētu lazdu riekstu
buntīte svaigu pētersīļu
1–2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
Selerijas saknes nomizo un sagriež vienāda izmēra gabaliņos. To pašu izdara ar āboliem.
Selerijas un ābolus liek katlā, pāri lej tik daudz ūdens, lai tas pārklātu sagrieztos dārzeņus un augļus. Pievieno sāli. Uz vidēji lielas uguns visu vāra aptuveni 20 minūtes, līdz selerijas gabaliņi ir mīksti.
No katla izlej lieko ūdeni, un aptvaicē gabaliņus sausā katlā. Selerijas un ābolus saspaida kopā ar sviestu un saldo krējumu, tad samaļ ar blenderi vienmērīgā un zīdainā konsistencē.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Dekorē ar grauzdētiem lazdu riekstiem, svaigiem pētersīļiem un nedaudz olīveļļas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: