SELERIJAS BIEZENIS

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg selerijas sakņu
  • 2 skābi āboli
  • ½ tējkarotes sāls
  • 60 g sviesta
  • 200 g saldā krējuma
  • svaigi malti melnie pipari
  • sauja grauzdētu lazdu riekstu
  • buntīte svaigu pētersīļu
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Selerijas saknes nomizo un sagriež vienāda izmēra gabaliņos. To pašu izdara ar āboliem.
  2. Selerijas un ābolus liek katlā, pāri lej tik daudz ūdens, lai tas pārklātu sagrieztos dārzeņus un augļus. Pievieno sāli. Uz vidēji lielas uguns visu vāra aptuveni 20 minūtes, līdz selerijas gabaliņi ir mīksti.
  3. No katla izlej lieko ūdeni, un aptvaicē gabaliņus sausā katlā. Selerijas un ābolus saspaida kopā ar sviestu un saldo krējumu, tad samaļ ar blenderi vienmērīgā un zīdainā konsistencē.
  4. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Dekorē ar grauzdētiem lazdu riekstiem, svaigiem pētersīļiem un nedaudz olīveļļas.