Sēklu maizītes ar humusu un krāsnī ceptiem tomātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

8 šķēles Pļavas 45% sēklu maizes

60 g Parmas siera

200 g ķiršu tomātiņu

 

HUMUSAM

400 g bundžiņa turku zirņu

2 daiviņas ķiploku

30 ml citronu sulas

1 ēdamkarote tahini pastas

60 ml olīveļļas

sāls

svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo humusu. Turku zirņiem nolej šķidrumu. Zirņiem pievieno pārējās sastāvdaļas, un visu sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  2. Ķiršu tomātiņus apslaka ar olīveļļu un viegli pārber ar sāli, liek uz cepamās pannas un ievieto līdz 210 ºC temperatūrai iepriekš uzkarsētā krāsnī. Cep 20–25 minūtes, līdz tie sāk sprāgt. Atdzesē.
  3. Uz maizes šķēlēm smērē humusu, pāri ber sašķēlētu Parmas sieru un pa virsu kārto ceptos tomātus.