Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Sēklu maizītes ar humusu un krāsnī ceptiem tomātiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
8 šķēles Pļavas 45% sēklu maizes
60 g Parmas siera
200 g ķiršu tomātiņu
HUMUSAM
400 g bundžiņa turku zirņu
2 daiviņas ķiploku
30 ml citronu sulas
1 ēdamkarote tahini pastas
60 ml olīveļļas
sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Vispirms pagatavo humusu. Turku zirņiem nolej šķidrumu. Zirņiem pievieno pārējās sastāvdaļas, un visu sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Ķiršu tomātiņus apslaka ar olīveļļu un viegli pārber ar sāli, liek uz cepamās pannas un ievieto līdz 210 ºC temperatūrai iepriekš uzkarsētā krāsnī. Cep 20–25 minūtes, līdz tie sāk sprāgt. Atdzesē.
Uz maizes šķēlēm smērē humusu, pāri ber sašķēlētu Parmas sieru un pa virsu kārto ceptos tomātus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: